IMAMO LI HIT?

IMA LI HRVATSKA ŠANSE NA OVOGODIŠNJEM EUROSONGU? Poslušajte pjesmu s kojom će nas Nina Kraljić predstavljati na europskom festivalu glazbe

 Nikola Vilic / CROPIX

Na 62. Eurosongu u Švedskoj, koji će biti u svibnju, Nina Kraljić predstavljat će nas s pjesmom 'Lighthouse' koja je publici danas predstavljena.

Hrvatska se na Eurosong vraća poslije dvije godine pauze. Autori glazbe i teksta su austrijski duo Andreas Grass i Nikola Paryla, koji djeluju pod zajedničkim imenom POPMACHÉ. Glazbeni producent je Thorsten Brötzmann.

Pobjednica prve sezone HRT-ova showa 'The Voice' istaknula je da je sretna jer je pjesma kombinacija onoga što voli odnosno modernoga zvuka i etna.

- Bila mi je iznimna čast i veliko iskustvo snimati s tako kvalitetnom i talentiranom glazbenom ekipom. Pjesma ima sjajnu poruku nade koja je, bez obzira na sve nedaće u životu, uvijek prisutna i svijetli - izjavila je Nina.

- Pjesma u osnovi govori o nekome tko se izgubio na moru i suočava se s problemima nastale situacije. Iako se u početku stječe dojam da je nada izgubljena, protagonist ostaje uvjeren da će pobijediti sve prepreke i pronaći sigurno utočište – i to vođen signalom svjetionika - kaže jedan od autora, Andreas Grass.

- Glas Nine Kraljić dirnuo me je već pri prvome slušanju i dodatno oduševio tijekom studijskoga snimanja pjesme Lighthouse. Njezina izvedba je pjesmi dala dodatnu dimenziju. Mislim da smo stvorili nešto izvanredno, nešto čarobno - rekao je Thorsten Brötzmann, njemački glazbeni producent, skladatelj i aranžer.

U svoju uspješnu karijeru ubraja rad s mnogim glazbenim zvijezdama. Neke od njih su No Angels, Bro´Sis, Christina Stürmer, Monrose, Jeanette, Modern Talking, Unheilig, Oonagh, Adoro, Bonnie Tyler, Howard Carpendale, Ace of Base, Amy MacDonald, Lena, Motörhead, Reamonn, Rick Astley i Yvonne Catterfield.

- Kad sam razmišljala čemu i komu bih posvetila pjesmu, sjetila sam se nekih svojih prijatelja koji rade na brodu i domu se vraćaju nakon šest mjeseci ili godinu dana te njihovih priča: od čežnje za domom do osjećaja istovremene tjeskobe i otvorene pustolovine koje neistraženo, bezgranično more pruža. Isto tako, pjesma nas je duboko podsjetila na izbjeglice koje preko mora traže dom i tragične situacije u kojoj se nalaze - kaže Nina.

Glazbu i tekst autori su pisali posebno za Ninu, koju su doživjeli kao vrlo ljubaznu i otvorenu osobu koja ima priču i iskrene emocije i može ih podijeliti s publikom.

- Osim što je izvanredna pjevačica, Nina je glazbeno vrlo mudra i ima rijetku sposobnost da u svoje pjevanje unese svoje raspoloženje te na taj način stvara atmosferu koja privlači emocijom, a usto svaku pjesmu pretvara u svoju - rekao je jedan od autora pjesme, Nikola Paryla.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 07:26