SAMOUBOJSTVO?

VELIKI OBRAT U ISTRAZI TRAGIČNE POGIBIJE MLADOG BRITANSKOG BENDA 'Autom su se s visine od 30-ak metara survali namjerno'

 Foto: Twitter / Viola Beach

Prije mjesec dana u prometnoj nesreći u Švedskoj poginula su četvorica članova britanske indie grupe Viola Beach i njihov menadžer.

Njihov je automobil Nissan Qashqai blizu Stockholma sletio s mosta s visine od gotovo 30 metara u kanal u trenutku kada se središnji dio mosta dignuo radi prolaska broda ispod njega pa je nasred ceste bila otvorena rupa. Iako se dosad mislilo da je riječ o tragičnoj nesreći, švedski su mediji otkrila da je slijetanje možda bilo namjerno.

Aftonbladet piše da su njihovi novinari pregledali snimku s nadzorne kamere kako bi ustanovili što se točno dogodilo. Prema njihovoj video rekonstrukciji automobil s članovima benda prvo je stao u kolonu iza rampe koja je sprečavala prelazak pokretnog mosta.

No, tada je auto naglo krenuo, zaobišao s lijeve strane dva vozila i razbio rampu prije nego je nestao s vidika kamera. Nakon toga je vozilo razbilo još jednu prepreku te se s djelomično otvorenog mosta survalo s visine od 30-ak metara u vodu. Većina ljudi u automobilu vjerojatno je poginula od siline inicijalnog udara, smatra policija.

Jedan od policajaca koji istražuje slučaj Lars Berglund rekao je za medije: "Ne možemo naći drugo objašnjenje. Izgleda kao da je vozač postupao s namjerom."

Teoriju policije potvrđuje i vozač koji je stajao prvi u redu ispred spuštene rampe koji kaže da je vozilo s članovima benda projurilo pokraj njega poput manijaka prije nego je probilo i drugu rampu.

Četveročlana grupa je prošle godine izdala svoj prvi singl 'Swings and Waterslides' i nastupila je na velikim festivalima u Leedsu i Readingu. BBC ih je proglasio velikim glazbenim nadama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 08:37