OSUĐEN I BRAT

VLASNIK NARODNJAČKOG KLUBA PASHA OSUĐEN ZBOG UVOZA LOPOVA Dovodio profesionalce iz inozemstva i organizirao pljačke

 Vanja Nezirović

Vlasnik poznatog narodnjačkog kluba Pasha Stevo Bojić i njegov brat Predrag osuđeni su u petak nepravomoćno na zagrebačkom Županijskom sudu na djelomične uvjetne zatvorske kazne zbog organiziranja provala u kioske, odnosno krijumčarenja ilegalaca.

I jedan i drugi su to, prema presudi, radili pod patronatom Mladena Markovića iz BiH, ali svaki od braće Bojić bavio se svojim segmentom posla. Stevo Bojić je tako osuđen jer je s Markovićem i Darkom Benkovićem iz BiH u Hrvatsku doveo dvojicu profesionalnih lopova te im nabavio alat, nakon čega su oni opljačkali tri kioska odnijevši cigarete u ukupnoj vrijednosti od 38.000 kuna.

Predrag Bojić je pak osuđen jer je s Markovićem u proljeće 2013. organizirao prebacivanje ukupno 11 ilegalaca iz BiH u Sloveniju, za što je zaradio 4200 eura. Stevi Bojiću izrečena je kazna od dvije i pol godine, s tim da u zatvor mora još najmanje pola godine. Ostatak od godinu i pol neće morati služiti ako u 4 godine ne počini novo kazneno djelo. Predrag Bojić osuđen je na 14 mjeseci zatvora, od čega osam mjeseci uvjetno. Mladen Marković osuđen je na 2 godine i 11 mjeseci zatvora, s obavezni dio kazne od 17 mjeseci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 10:44