OSUĐEN ZA KRAĐE

SNAŽNI BJEGUNAC IZ ŠIBENSKOG ZATVORA PREDAO SE NOVINARKI! 'Molim vas, otpratite me do ulaznih vrata zatvora, želim dokazati svoju nevinost'

 EPH

"Ja sam Giovanni Nanut i želim se, u vašoj pratnji, vratiti u zatvor. Molim vas, otpratite me do ulaznih vrata Okružnog zatvora u Šibeniku jer ste novinarka koja je, nakon mog bijega iz bolnice, objektivno izvijestila javnost o tome.

Niste u tu priču uvukli moje roditelje i obitelj, niste me prikazali opasnim kriminalcem i senzacionalistički napumpali stvar, što su napravili brojni vaši kolege iz drugih medija. Osim toga, ne želim da itko zbog mog povratka profitira, da sebi pripiše zasluge koje nema, ni policajci ni sudstvo.

Vraćam se svjesno i bez ičijeg nagovora u nadi da ću dokazati svoju nevinost. Polažem veliku nadu u novu vlast i pravosuđe pred kojim ću se, dostupnim sredstvima, boriti za obnovu postupka. Valjda će biti uočeni svi propusti šibenskog suda, a vas molim da svjedočite tome iz prve ruke i napišete što se stvarno dogodilo."

Upravo tim riječima obratio se novinarki Slobodne Dalmacije Marini Jurković na ulici 27-godišnji Nanut koji je od sredine prosinca bio u bijegu iz šibenskog zatvora gdje se, zbog niza krađa, nalazio na izdržavanju petogodišnje zatvorske kazne.

O okolnostima njegova bijega iz bolnice u koju je u pratnji pravosudnih policajaca doveden zbog ozljede glave pisalo se nadugo i naširoko, no uglavnom su to bile spekulacije iz neslužbenih izvora jer je Šibensko-kninska policijska uprava o tom događaju medije izivjestila uobičajeno šturo, piše Slobodna Dalmacija, koja više informacija o svemu donosi u svojem tiskanom izdanju u utorak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:13