RADIKALAN REZ

MOST ŽELI SREZATI FINANCIRANJE MESIĆEVA UREDA ZA 600.000 KN Uputili amandman na proračun: 'Taj novac treba civilnim invalidima rata'

Zagreb, 010415. Novinarski dom.Perkovceva ulica.Predstavljanje 2. izdanja monografije Borisa Pavelica o Feral Tribuneu pod nazivom Smijeh slobode.Smijeh slobode - uvod u Feral Tribune je 700-stranicna i bogato ilustrirana epopeja o 25 godina kultnog politicko-satirickog lista Feral TribuneNa fotografiji: Slavko Goldstein i Stipe Mesic.Foto: Goran Mehkek / CROPIX
 Goran Mehkek / CROPIX

Nakon što je u utorak uz podršku kluba HSLS-a najavio podnošenje amandmana na državni proračun kojim bi se političke stranke zakinulo za višemilijunski iznos u korist znanosti, Most je objavio da je na budžet uputio još jedan amandman, ovaj put kako bi radikalno smanjio iznos koji država svake godine daje za rad uredu bivšeg predsjednika Republike Stjepana Mesića.

U statusu pod naslovom 'Tražimo da se 600 tisuća kuna namijenjenih Uredu bivšeg predsjednika Mesića dodijeli civilnim invalidima Domovinskog rata', Most je na svojem službenom profilu na Facebooku naveo kako bi Mesiću ostavili stavku u iznosu od 177.819 kuna iz državnog proračuna, dok bi se proračunska stavka za civilne invalide s trenutnih 22,3 milijuna povećala na 22,9 milijuna kuna, a taj bi novac ondje bio prebačen iz 'Mesićeve' stavke.

'To predlažemo jer su civilni invalidi godinama nepravedno zanemarivani te se za njih nije našao adekvatan iznos u proračunu, a sve u svrhu izjednačavanja njihovih prava s pravima ostalih stradalnika Domovinskog rata', navodi Most na Facebooku.





[TRAŽIMO DA SE 600 TISUĆA KUNA NAMJENJENIH UREDU BIVŠEG PREDSJEDNIKA MESIĆA DODJELI CIVILNIM INVALIDIMA DOMOVINSKOG...

Posted by MOST nezavisnih lista on Tuesday, March 15, 2016




Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 03:07