Tri minute za zdravu kožu

Pročitajte cijeli članak:

Osim što uklanja površinski sloj odumrlih stanica ostavljajući kožu sjajnom i svilenkasto mekom, redoviti piling tijela omogućava preparatima za njegu da prodru u dublje slojeve kože. Taj benefit ovog jednostavnog, brzinskog beauty rituala posebno je koristan u borbi protiv celulita jer redovitim pilingom – jednom do dva puta tjedno – omogućavamo aktivnim sastojcima koji sudjeluju u razbijanju masnih naslaga da lakše dođu do ciljanog odredišta. Također, potpomaže i optok limfe što ga čini izvrsnim saveznikom u borbi protiv izgleda narančine kore.

Dok nježna koža lica i dekoltea zahtjeva preparate sa sitnim granulama, kada je tijelo u pitanju koriste se eksfolijacijske čestice većeg promjera. Primjerice, u pilinzima iz kućne radinosti to su obično šećer, krupna morska sol, kukuruzna krupica ili, pak, mljevena kava. Ona je posebno korisna u borbi protiv celulita jer kofein sudjeluje u razgradnji masnih stanica. Smjesu bi trebalo nanositi na vlažnu koža te kružnim pokretima utrljavati preparat od ekstremiteta i sa strana prema srcu.

Predlažemo da pokušate s jednostavnim pilingom od morske soli i maslinovog ulja (u omjeru 1:1) u koji možete dodati nekoliko kapi eteričnog ulja, primjerice, ružmarina koji potiče cirkulaciju, a ako ste skloniji kupovnim preparatima, zavirite u našu galeriju!

Linker
19. travanj 2024 11:27