AKCIJA U SINJU

Članovi udruge BIOM održali radionice za srednjoškolce i oduševili se njihovim entuzijazmom

Većinu održivih stvari ponekad je poprilično jednostavno napraviti sam i nije potrebno plaćati previsoke cijene, tvrde

Ilustracija

 Bozidar Vukicevic/Cropix

Iz udruge BIOM objavili su kako su krajem travnja u Sinju započeli s edukacijama za skupinu srednjoškolaca, odnosno, zainteresiranih mladih biologa koji žele učiti i znati više. Prvo upoznavanje s učenicima i njihovom profesoricom biologije Reginom Vukasović imali su u vrtu njihove škole, Gimnazije Dinka Šimunovića, otkud su krenuli s prvom edukacijom na temu inventarizacije školskog vrta.

- Rad s ovako entuzijastičnom djecom koja su i poslije redovne nastave voljna i zainteresirana učiti i nama kao edukatoruima olakšava sav proces prijenosa znanja. Osim toga, motivira nas da pružimo što više i bolje možemo na našim budućim susretima - kažu iz udruge.

Druga održana edukacija je bila sasvim drugačija. Ovog puta održali su je u uredu jer im je trebala – pegla. Učenici su na putu do ureda trebali ubrati što je više moguće različitih listova kako bi ih mogli gledati pod lupom i uspoređivati. Dok su na jednoj strani savladavali vještine s povećalom i plovili u znanstvene vode, na drugoj strani ureda odvijala se manja praktična radionica na temu održivosti. Učenici su izrađivali voštane omote koji se mogu koristiti kao zamjena za plastičnu foliju.

- Veseli me prenositi ovakva znanja i vještine jer jedino održivim načinom života možemo ublažiti već napravljenu štetu prirodi ili je barem ne ponavljati. Sama sam se uvjerila kako je ovakva radionica odličan primjer zašto je korisno naučiti izrađivati voštane omote. Jedna učenica je podijelila s nama kako je na poznatoj društvenoj mreži vidjela sličnu izradu voštanih omota te kako je njihova cijena veoma visoka. Većinu održivih stvari ponekad je poprilično jednostavno napraviti sam i nije potrebno plaćati previsoke cijene. Toga bi ljudi trebali postati svjesniji - istaknuli su.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 21:13