FOTO, VIDEO

Dobrodošli u grad mačaka! Tamo su njihovi spomenici, murali, semafori, a zaposlen je mačji - šef

On ih redovito hrani, mazi i pazi da su sve zdrave. Ako primijeti kakav problem, mačku vodi kod veterinara
 Itar-tass News Agency/Alamy/Alamy/Profimedia

Ruski grad Zelenogradsk, smješten u Kalinjingradskoj oblasti, poznat je kao mjesto u kojem svi jako vole mačke. Toliko ih vole da su prije dvije godine postavili neobične semafore: one na kojima nisu krugovi, nego su svjetla oblikovana kao - mačke. Od tad do danas ne prestaje oduševljenje ovim semaforima, a svjetski mediji svakih nekoliko mjeseci otkrivaju ovaj grad.

image
Alexei Danichev/Sputnik/Profimedia

Osim posjetitelja kojima se jako sviđaju svjetla semafora, ona neprestano oduševljavaju djecu. Jednako im se sviđaju i kipovi mačaka koji su postavljeni na ulazu u gradu. Jednostavno, svoju ljubav prema tim četveronožcima ljudi su pretočili u znakove No, nije sve stalo na tome.

image
Alexei Danichev/Sputnik/Profimedia

Koliko mačke zaista vole pokazuje da su zaposlili čovjeka koji radi kao svojevrsni mačji šef i čija je zadaća brinuti o napuštenim macama koje žive na ulici. On ih redovito hrani, mazi i pazi da su sve zdrave. Ako primijeti kakav problem, mačku vodi kod veterinara. Ne može se dogoditi da neka mačka bude na ulici nezbrinuta i gladna, jer o tome brine mačji šef, ali i stanovnici.

image
Mikhail Golenkov/Sputnik/Profimedia

Mačke se slobodno kreću ulicama, nitko ih ni najmanje ne smeta, a u gradu je nekoliko murala i spomenika posvećenih mačkama. Osim toga, na ulicama se nalaze aparati u kojima se u svako doba dana i noći može kupiti samo - mačja hrana. Sve to s ciljem, naravno, kako bi netko svaki put kad vidi kakvu mačku mogao kupiti malenu vrećicu hrane za nju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 06:02