PSI I MOZART

Festival klasične glazbe ima tri neobična člana, koji su se mjesecima pripremali za svoje uloge

Snimka probe, koju je objavio BBC prikazuje tri psa koji sudjeluju u izvedbi Lovačke simfonije

Ilustracija

 Lola Pineda/Contactophoto/Profimedia

Festival klasične glazbe u danskom Kopenhagenu ne bi privukao pažnju svjetske javnosti, već samo one klasičarske, da u orkestru nije bilo nekoliko neobičnih članova. Riječ je o - psima!

Snimka probe, koju je objavio BBC, prikazuje tri psa koji sudjeluju u izvedbi Lovačke simfonije, djela Leopolda, oca Wolfganga Amadeusa Mozarta.

Šef dirigent Adam Fischer - koji je na audiciji za tu ulogu doveo desetke pasa - rekao je da poštuje skladateljevu želju da u jednom dijelu simfonije budu i lovački psi. Zbog toga se dao u potragu za idealnim kandidatima, koji će uživati u onome što čuju, ali o ozbiljno shvatiti zadatak koji je pred njima.

Cookie, Sophus i Sica na kraju su odabrani zbog svoje vještine lajanja, koja je zaista zavidna. No, nisu samo tako došli na pozornicu - iza njih su tri mjeseca napornih treninga, na kojima su naučili da laju kad im se da do znanja, ali i da šute sve ostalo vrijeme. Upravo to zadnje bio je najteži dio obuke, ali trojac ga je uspješno savladao i zbog toga su se pridružili ljudima na pozornici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 17:58