KGZ

Izložba "Naša divna stvorenja" ima jedan cilj: potaknuti udomljavanje životinja

Autor je pionir graffiti & stret art scene u našoj zemlji, Krešimir Golubić, ponat kao LEON GSK
Pas Lorca
 Krešimir Golubić

Pop Up izložba "Naša divna stvorenja" bit će otvorena u srijedu u zagrebačkoj Knjižnici Marina Držića. Autor izložbe je pionir graffiti & street art scene u Hrvatskoj Krešimir Golubić - LEON GSK. Cilj izložbe je ljude potaknuti da udome napuštene životinje.

- Utjecaj ljubimaca na razvoj djece dobro je poznat. U njima često pronađemo utjehu i odane prijatelje koji od nas traže malo, a pružaju bezuvjetnu ljubav. Mnogi su pisci svoje ljubimce pretvarali u junake u svojim romanima ili pričama - kažu iz knjižnice i najavljuju kako će Krešimir Golubić uživo crtati i predstaviti način izrade slika u Stencilart tehnici.

Knjižnica Marina Držića će posebno predstaviti sve knjige koje obrađuju teme kućnih ljubimaca, kako bi dala svoj doprinos ovoj izložbi. Među tim naslovima su, primjerice, "O životinjama i njihovim ljudima" Mirjane Krizmanić, "Bijeli očnjak" Jacka Londona, "Priče o psima" Jamesa Herriota, "Marley i ja" Johna Grogana, "Crveni pas" Louisa de Bernieresa, "Don od tromeđe" Višnje Stahuljak...

Ulaz na izložbu je slobodan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 22:29