PRAVA ROMANSA

Nevjerojatna ljubavna priča dva labuda iz Zagreba: Upoznali su se i zaljubili u - ‘bolnici‘

Riječ je o pticama koje su na svijet došle prošle godine, pa bi uskoro mogle početi svijati gnijezdo i raditi na proširenju obitelji
 Screenshot Facebook

Od borbe za život do vječne ljubavi - tako bi se mogla opisati ljubavna priča dva labuda iz Zagreba. Početkom godine na cesti kraj Bundeka pronađen je labud u jako teškom stanju. Bio je onemoćao i nije mogao letjeti. Preuzeli su ga zaposlenici zagrebačkog Oporavilište za divlje životinje i prevezli na oporavak Zoološki vrt.

- Veterinari se nisu usuđivali davati ikakve prognoze. Bilo je neizvjesno hoće li labud preživjeti. Ta je neizvjesnost trajala danima. Naime, prva tri, četiri dana labud nije bio zainteresiran za hranu i djelovao je kao da mu se bliži kraj. Na oduševljenje veterinara i veterinarskih tehničara koji su se o njemu brinuli, antibiotik je počeo djelovati i labud se počeo lijepo oporavljati. Kao da je osjetio da ga sreća čeka iza ugla - kažu iz Oporavilišta.

Nekoliko dana kasnije su dovezli labudicu pronađenu u naselju Savica – Šanci. Imala je ozljedu ispod krila koja je uspješno sanirana. Labud i labudica pokazali su zanimanje jedno za drugi i stavljeni su u isti životni prostor. Tamo je njihova međusobna privrženost rasla iz dana u dan.

- Kada su se naši labudovi posve oporavili, dogovoreno je da ih zajedno pustimo na jezera na Savici. To smo i učinili u srijedu ujutro. Kako je riječ o labudovima koji su na svijet došli prošle godine, uskoro bi mogli početi svijati gnijezdo i raditi na proširenju obitelji. Nek’ im je sa srećom - poručili su iz Oporavilišta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 00:42