NEODOLJIVA

Ovo je najneobičnije stvorenje u našoj zemlji: Možete li pogoditi tko su mu roditelji?

Poznato je tko je neodoljivoj ženki majka, no što se oca tiče, postoje dva sumnjivca

Utočište za životinje Grgin konak

Ne zna se točno tko je malenoj ženki, novoj stanarki utočišta za životinje Grgin Konak, otac. Zna se da ju je na svijet donijela majka muflonka imena Sisi, no pošto na konaku nema nijednog muflona, jasno je da je otac netko drugi. Postoje dva sumnjivca, oba patuljasta: jedan je ovan, a drugi jarac. Jedino su oni bili u blizini buduće majke zadnjih mjeseci, pa je jasno da je netko od njih krivac. O tome tko je šaptao nježne riječi muflonki u sijenu njihove staje se još uvijek niti jedan od njih nije ‘izjasnio‘, ali vrijeme će pokazati tko je odgovoran. Doslovno. Malena će kad-tad početi barem malo nalikovati ocu.

- Ovo se iznimno rijetko događa. Ni mi sami nismo posve sigurni: ili je otac ovan Vili ili jarac Saruman. Kako god, sretni smo zbog njezinog dolaska i ponosni na to da je baš kod nas došlo do iznimno rijetkog križanja spomenutih vrsta - poručili su iz utočišta, čiji su volonteri bili nemalo iznenađeni kada su otkrili da će muflonka na svijet donijeti mlado. I prilično zbunjeni, priznaju.

Iako mi navijamo za Vilija (iz prostog razloga što potomak Sarumana, čak i ako je riječ o jarcu, ne miriše na dobro), još se neko vrijeme neće znati tko je bio intiman s muflonkom. No, iz utočišta kažu kako je malena zdrava, neumorno jurca konakom i vrlo je prijateljski nastrojena prema svima oko sebe. Siše majčino mlijeko kao velika i jako dobro napreduje. Objavili su kako trenutno razmišljaju o njenom imenu, za koje su odlučili kako će svojim pratiteljima dozvoliti da ga predlože. Ovo je prilika njihovim pratiteljima da, ako ispadne da joj je otac zaista Saruman, za nju odaberu neko simbolički ljepše ime. Mi javno predlažemo imena Arwen i Galadriel. Čak i ako ispadne da joj se oko majke motao zavodnik Vili, vilenjačko ime neće smetati ovom dražesnom biću.

- Odlučili smo i da joj pronađemo ‘kumove‘, odnosno, one koji će mjesečno uplaćivati simboličnu donaciju po nju. Da citiramo Presvetloga iz Gruntovčana: „licitaaaažaaaa, preslatka križanka samohrane majke muflonke s prekrasnom bijelom flekom na glavi i neodoljivom ukupnom pojavom traži kumu i kuma velikog i dobrog srca da sudjeluju u njezinom životu“. Poprilično smo sigurni da ju ne zanima bicikl, nakit, laptop, mobitel i slični pokloni na koje svako kumče brije nego da bi već sa deset eura mjesečno bila presretna - poručili su iz konaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 05:02