TUGA I BOL

Ovo maleno stvorenje nastradalo je u požaru: ‘Poguren je stajao na livadi i čekao smrt, ali došli smo mi‘

Rehabilitatori u prvom trenutku nisu bili sigurni hoće li preživjeti prvu noć
 Wild West Wildlife Rehabilitation Center

Svjesni smo da požari na otvorenom obično znače i žrtve u životinjskom svijetu, no jedno je znati to, a drugo je vidjeti konkretnu, ozlijeđenu životinju. Zbog jedne takve, koja je nastradala u požaru u Teksasu, ljudima diljem svijeta stisnula su se srca. U trenutku kad je pronađena nije se znalo ni hoće li preživjeti. Siroto biće stajalo je pogureno, ozlijeđeno i u teškom stanju, čekajući smrt.

image
Wild West Wildlife Rehabilitation Center

Na svu sreću, stigli su ljudi i maleni je dikobraz hitno odveden u Wild West Wildlife Rehabilitation Center. Iz njega su odmah objavili kako životinja jedva diše, ima opekotine po licu i stopalima, a bodlje su joj bile opečene. Bio je to prizor koji im je slomio srca, ali ipak su dali sve od sebe da joj pomognu.

Ispočetka nisu ni znali kojeg je spola - nisu ga, naime, htjeli previše dodirivati sve dok lijekovi protiv bolova ne počnu djelovati. Najopasnija je bila prva noć, jer većina životinja nju ne preživi, ali ovdje se dogodilo pravo malo čudo: disanje se popravilo, dikobraz je počeo piti vodu... Ujutro je veterinar na njegova opečena stopala stavio posebnu kremu.

image
Wild West Wildlife Rehabilitation Center

- A onda smo otkrili da je on zapravo ona, pa smo joj dali ime Cinder. U njenim slatkim malim očima već vidimo kojoj se hrani najviše raduje, pa nju dobiva češće. Stopala su joj zamotana u posebne zavoje, a preko njih su dječje čarapice, koje omogućavaju zavojima da ostanu na mjestu.

Njen će oporavak biti dug, ali već sad možemo reći da će se, ako sve bude dobro, oporaviti i biti puštena u divljinu. Zahvaljujemo ljudima diljem svijeta koji su nam donirali sredstva za veterinarske troškove - objavili su iz rehabilitacijskog centra za divlje životinje.

Kasnije su u liveu objavili kako su otkrili da je malena očekivala mladunče, no ono je umrlo. Njena vrsta inače ima jedno mladunče, eventualno dvoje, no ona je u utrobi imala samo jedno. Nažalost, ostala je bez njega. Je li to zbog požara ili udisanja dima, teško je reći.

image

Cinder s čarapicama na nogama

Wild West Wildlife Rehabilitation Center

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. ožujak 2024 15:19