OPERACIJA

Pogledajte ovu tužnu glavicu... Možda nije sretan, ali spašeni orao se sjajno oporavlja!

Sigurno mu nedostaju njegova ženka, gnijezdo i kruženje visinama iznad Kupe, smatraju njegovi spasitelji
 Facebook Natura SMŽ

Kad je prije nekoliko dana orao štekavac izvučen iz vode u jednom mjestu nedaleko od Gline i hitno poslan u zagrebačko Oporavilište, nagađalo se što je njegov točan problem. Tamo je dežurna veterinarka odmah utvrdila kako ima višestruki prijelom kosti desnog krila. Zbog toga nije mogao letjeti i, da nije bilo pomoći dobrog čovjeka, ne bi ni preživio.

- Nakon operacije ga je posjetila naša djelatnica Tea koja je sudjelovala u njegovom spašavanju. Iako izgleda jako zbunjeno i tužno, no, kažu da se dobro oporavlja. Sigurno mu nedostaju njegova ženka, gnijezdo i kruženje visinama iznad Kupe. Pratimo razvoj događaja i navijamo za brz oporavak. Jedino nam treba ime. Možete predložiti kako ćemo ga zvati - objavili su iz Javne ustanove Natura Sisačko-moslavačke županije, čiji su zaposlenici pomogli velikoj ptici.

Njihovi pratitelji na Facebooku su napisali cijeli niz prijedloga, od kojih su neki simpatični, drugi neobični, a ima ih i koji imaju blagu političku notu. Među njima će zaposlenici ustanove odabrati jedno, a što se orla tiče, njemu je posve svejedno kako ga ljudi zovu. On samo želi ići svojem domu.

image
Facebook Natura SMŽ
image
Facebook Natura SMŽ
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 20:05