NITKO NE ZNA ZAŠTO

Veterinari u šoku: ‘Što mu je to u želudcu? Zar je moguće da je jeo te predmete?‘

Njegova obitelj ga je odvela na pregled jer mu nije bilo dobro, ne sluteći što se zapravo događa
 Newton Clarke Veterinary Surgeons

Postoji mnogo toga što naši psi ne bi smjeli pojesti, ali na sreću, većinu toga oni ni ne jedu. Odnosno, mi smo barem uvjereni da ne jedu. Niti je to fino, niti ukusno, a iskreno, nismo nikad ni vidjeli da to žvaču. Zbog toga bi nas moglo iznenaditi kad naš veterinar u želudcu voljenog nam čupavca pronađe neke stvari koje tamo ne bi trebale biti. Recimo, gumice za kosu.

Iz razloga koje samo on zna, pug imena Ham gaji strast prema tom predmetu. Nije to nitko ni znao jer, znamo kako to ide - gumice za kosu stalno gubimo i često ih zametnemo kojekuda, tako da uglavnom ni ne znamo koliko ih imamo i gdje se nalaze. To objašnjava činjenicu da su Hamovi vlasnici živjeli u neznanju sve dok ih nije probudila rendgenska snimka. Psa su, naime, odveli veterinaru kad su shvatili da se ponaša čudno. Nije htio jesti i držao se kao da ga sve boli, pa su ga odveli da liječnik ustanovi što se događa.

- Iznenadili smo se kad smo otkrili da mu je želudac pun gumica. Unutra ih je bilo više od 200 grama. Operirali smo ga, oporavio se i s njim je sve u najboljem redu. Vratio se doma gdje i dalje izvodi nepodopštine, ali se nadamo da više ne lovi gumice za kosu - objavili su britanski veterinari Newton Clarke Veterinary Surgeons.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 03:13