NIJE ŠALA

Zaposlenici ZOO vježbaju što učiniti ako tigar pobjegne, onaj koji ga glumi sve je zasjenio: ‘Dajte mu Oscara‘

Iako su na snimci i ljudi s mrežom, kao i oni s puškom, gotovo nitko nije gledao njih

Ilustracija

 Hitoshi Mochizuki/Aflo/Profimedia

Nepredviđene se situacije događaju, posebno sa životinjama. Teško je i pokušati iz prostog razloga što su životinje zaista nepredvidljive. Kako, recimo, razmišljati o mogućnosti da će grad poharati oluja, koja će srušiti stablo u nastambi i onda će se preko njega majmuni izverati na slobodu? Ili, kao u New Yorku, kako predvidjeti da će neki posjetitelj izrezati rupu na volijeri, kroz koju će jedna sova pobjeći da se nikada više ne vrati?

Premda je zaista nemoguće previdjeti sve situacije koje se mogu dogoditi, neki ZOO vrtovi ipak imaju vježbe u kojima se pripremaju za neke scenarije. Jedan od njih je Tobu ZOO u Japanu. Na snimci koja je objavljena na internetu vidimo kako se zaposlenici tog vrta pripremaju na situaciju u kojoj je jedan tigar pobjegao iz nastambe.

Da bi sve bilo uvjerljivije, jedan se zaposlenik odjenuo u kostim tigra, a onda je vježba počela. Čuvari su se pojavili s mrežom, kako bi životinju ulovili i vratili u nastambu, a prije toga velika mačka je dobila i sredstvo za smirenje. No, ono što je mnoge korisnike interneta koji su snimku vidjeli zaista oduševilo jest koliko je truda zaposlenik koji glumi tigra uložio u svoju ulogu. Nije da on samo stoji na mjestu, nego trči, skriva se i zaista daje sve od sebe da čini ono što bi odbjegla velika mačka mogla činiti.

- Zaslužuje Oscara za to koliko je uvjerljiv - napisao je jedan muškarac ispod snimke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 00:47