Neočekivano

Zaštitar u Bugojnu krenuo rastjerati pse, a onda ga iznenadio - medvjed! Sve je snimila nadzorna kamera

Slučaj nije prijavljen policiji niti se za medvjedom traga, jer se ne radi o agresivnoj životinji koja napada bez povoda

Medvjed i zaštitar
 

 YouTube Screenshot

Kad je za zaštitar iz tvrtke Binas u Bugojnu, u susjednoj Bosni i Hercegovini, odlučio rastjerati nekoliko pasa koji su se skupljali oko tvornice u kojoj radi, nije očekivao otpor. No, sve se promijenilo kada je umjesto pasa naišao na- medvjeda.

Riječ je o mladom medvjedu, kojeg su ganjali napušteni psi. U BIH postoji veliki problem napuštenih pasa, koji gladni i bolesni lutaju ulicama. Oni su, videći medvjeda, potrčali za njim. Moguće je da se životinja u potrazi za hranom spustila do tvornice, ali su ga onda vidjeli napušteni psi.

Zaštitar nije vidio medvjeda, nego pse, pa ih je odlučio potjerati, da se ne okupljaju oko tvornice. Kad je krenuo prema njima, da ih potjera, prema njemu je potrčao medvjedić. Videći kako trči prema njemu, zaštitar ga je udario nogom, no medvjed ga je oborio na pod i pobjegao. Nije se zaustavljao kod čovjeka, što je sreća. Zaštitar, naime, nije pretrpio nikakve ozljede, osim što je još uvijek u šoku zbog susreta s divljom životinjom.

Slučaj nije prijavljen policiji niti se za medvjedom traga, jer se ne radi o agresivnoj životinji koja napada bez povoda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 18:54