STRAST

Zoran Mrvoš progovorio o važnosti kvalitetne prehrane za kućne ljubimce

Poznati hrvatski dizajner jedan je od prvih uzgajivača malih engleskih hrtova u Hrvatskoj

Zoran Mrvoš

 Purina

Hrvatski dizajner Zoran Mrvoš, nedavno je nakon kreativne pauze održao modnu reviju za sezonu jesen 2023. Poznat po svojem izvanrednom talentu za dizajn i estetiku, ovog puta privukao je pažnju javnosti svojom strašću prema uzgoju malih engleskih hrtova. Talentirani dizajner nije samo stvaratelj umjetnosti, već i osoba koja brine o životinjama i njihovoj dobrobiti.

Mrvoš pažljivost prema životinjama pokazuje kroz svoj angažman u uzgoju i brizi za ovu simpatičnu pasminu koja je postala dio njegove obitelji, ali i izvor inspiracije za umjetničke projekte.

- Još sam kao dijete u osnovnoj školi bio fasciniran izložbama pasa i koristio sam svaku priliku da ih posjećujem. U posebnom mi je sjećanju ostala izložba u Opatiji, krajem 80-ih godina kad sam prvi put vidio hrtove i odlučio da ću jednog dana imati takvog psa. Prije 18 godina nabavio sam prvog ruskog hrta i krenuo s njom na izložbe. Radi se o vrlo specifičnoj pasmini atraktivnog izgleda koja iziskuje puno truda. Svakotjedno kupanje, posebni šamponi, regeneratori i četke samo su neke od potrepština izložbenih pasa -rekao je Mrvoš.

image
Purina

Prije osam godina nabavio je svojeg prvog malog engleskog hrta, ženku iz Češke, a zatim još jednu iz Španjolske. Logičnim slijedom događaja, kupio je i mužjaka iz jedne od najstarijih uzgajivačnica u Velikoj Britaniji. U tom je trenu počeo s izložbama, nagradama i prvim leglima. Mrvoš je bio prvi uzgajivač vipeta nakon 90-ih godina, kada su u Hrvatskoj postojala 2 legla, a do sada je uzgojio 8 legala.

Vipeti su u Hrvatskoj do prije par godina bili gotovo nepoznata pasmina, dok su izvan granica jako popularni. Vrlo su praktični zbog svog temperamenta i kratke dlake koje kuću održavaju čistom. Jako se vežu uz vlasnika, a često ih nabavljaju osobe koje se bave sportom i planinarenjem jer su izdržljivi, iako na prvi pogled izgledaju krhko.

Jedan od ključnih faktora koji doprinosi dobrobiti Mrvoševih pasa je kvalitetna prehrana. Purina, kao svjetski poznat proizvođač hrane za kućne ljubimce, njegov je izbor broj jedan.

- Kod svakog ozbiljnijeg uzgoja pasa prehrana je jako važna, jer je uz dobru genetiku i pedigre jako važno kako se štenci hrane dok se razvijaju i tu je potrebno koristiti visoko kvalitetnu prehranu kao što je Purina Pro Plan - dodao je Mrvoš.

- Strast prema životinjama i njihovoj dobrobiti duboko je ukorijenjena u Purininoj filozofiji i ponosni smo na uzgajivače koji su prepoznali PURINA® PRO PLAN® liniju proizvoda koja je rezultat godina istraživanja i inovacija u području prehrane za ljubimce. Upravo iz tog smo razloga zadovoljni što smo bili dio Zoranovog velikog povratka na modnu scenu - izjavila je Petra Tomljenović, Group Brand Manager for South East Europe Purina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 16:45