VIDEO

Čudo kraj Trogira: Papiga Bella odleti s balkona, pogleda što ima, a onda se vrati doma...

Vidjela je ona dosta toga - sa svojom je vlasnicom posjetila Dubrovnik, Zadar, Zagreb...
 Screenshot Instagram

Jedna papiga možda nije (još) zvijezda Instagrama, ali je u Vinišću kraj Trogira prilično popularna. Njena vlasnica Tanja ju je, ako je suditi po snimkama koje objavljuje, naučila da sama izađe van, a onda se i vrati doma. Bella, kako ju je nazvala, redovito tako odleti vidjeti što se događa u bližoj oklici, a onda se vrati doma. Iako očito voli biti vani, doma joj je ipak najbolje.

Nije Bella jedini ljubimac u obitelji. Tu je i pas Špiro, s kojim prilično dobro skladuje. Jasno, ne izlaze sami vani u šetnju, jer Špiri to brani komunalni pravilnik, ali ugodno dijele životni prostor. Oni su još jedan dolazi da se većina životinja s vremenom može naučiti da žive zajedno.

Bella se može pohvaliti da je vidjela više od mnogih drugih papiga: bila je tako sa svojom vlasnicom u Zadru, Dubrovniku, Zagrebu... Svugdje je strpljivo sjedila na njenom ramenu i zainteresirano promatrala svijet oko sebe. Sve u svemu bila je, lako je to zaključiti, savršeno društvo za putovanja, u kojima i ona očigledno uživa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 05:01