UZNEMIRUJUĆE SNIMKE

Daruvarski veterinar pomogao ranjenom psu iz Pakraca: ‘Taj će zločinac upucati i čovjeka‘

Tvrdi kako je nemoguće da se radi o slučajnosti i da je sasvim jasno da je netko ljubimca namjerno ustrijelio

Ilustracija

 Ralf Bitzer/Panthermedia/Profimedia

Nema tih riječi kojima se može opisati zločinac koji je u utorak ustrijelio psa starog samo godinu dana u Pakracu. Kaže to iskusni daruvarski veterinar Mate Karaula, vlasnik poznate ambulante Karaula, kojem je pas došao gotovo u beživotnom stanju.

- Ma kome je to maleno biće nešto moglo skriviti? To je životinja od jedva šest kilograma, mali maltezer. Imao je strašne ozljede - govori nam dr. Karaula.

Policija traga za osobom koja je upucala psa u središtu Pakraca. Budući da je kriminalističko istraživanje još u tijeku, PU požeško-slavonska kratko je izvijestila o ovom nemilom događaju.

U svom priopćenju navode kako je u utorak 6. veljače, 39-godišnji muškarac policiji prijavio da mu je u ponedjeljak u poslijepodnevnim satima na području grada Pakraca nepoznati počinitelj (ili više njih) vatrenim oružjem ustrijelio psa, piše Moj Portal.

image
Moj Portal

- Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela ‘Ubijanje ili mučenje životinja‘ - kažu u PU požeško-slavonskoj i dodaju kako zbog toga počinitelj može završiti i u zatvoru, gdje može provesti do godine dana.

Iza te, hladne policijske formulacije, krije se drama u kojoj se doslovce vodila bitka za život malenog psa. Njegova vlasnica još je u šoku, nema snage razgovarati o događaju koji je potresao ovaj kraj. Pogotovo jer su se unazad nekoliko mjeseci zaredali slučajevi u kojima su psi na meti nemilosrdnih ubojica i mrzitelja životinja.

- Takvi će upucati i čovjeka! - govori nam veterinar Karaula, još pod dojmom intervencije u kojoj je spasio život malenog psa.

Nesretni pas najprije je zaprimljen u ambulantu u Pakracu. Tamo su odmah shvatili da je njegovo stanje preteško da mu pomognu pa su ga hitno uputili u Daruvar. Ambulanta dr. Mate Karaule opremljena je najsuvremenijim uređajima za dijagnostiku, a kako je on specijalist kirurgije bio je to logičan izbor.

image
Moj Portal

- Zaprimio sam psa koji je imao krvarenje iz trbušne šupljine. Metak je bio u međurebrenom prostoru. Na trenutke se gubio ali smo ga reanimirali i uspjeli ga spasiti. Naknadno smo rendgenskom snimkom pronašli još dva metka. Prema onome što sam vidio, radi se o mecima iz zračnice. Našao sam ulaznu ranu, nisam htio vaditi metak kako ne bismo pogoršali situaciju. Još su dva bila u zdjelici i trbušnoj šupljini. Očito da je pucano s visine. Nemoguće je da se radi o slučajnosti, netko je tog psa morao namjerno ustrijeliti. Sve sam odmah rekao policiji - kaže poznati daruvarski veterinar.

Ističe kako je životinja i dalje pod stalnim nadzorom, jer ozljede su vrlo teške, ali se nada da će se izvući, kao i da će se pronaći bešćutni počinitelj ovog zlodjela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 10:00