KOSSP

Osnovnoškolci otkrili kako izgleda spašavanje: ‘Što ako pas nađe osobu, a ljudi ne mogu do nje?‘

Razgovaralo se o važnosti timskog rada i suradnje svih organizacija koje sudjeluju u akciji
 KOSSP

Iz zagrebačkog Kluba za obuku službenih i sportskih pasa (KOSSP) u subotu su na Sljemenu odgovarali na brojna pitanja koja su im postavili polaznici škole u prirodi, koja se održala u Domu Crvenog križa na Sljemenu.

Što ako pas laje na zid a nema nikoga iza zida? Što ako pas pronađe osobu tamo gdje se čovjek ne može progurati? Koliko traje školovanje spasilačkih pasa? To su samo neka od pitanja koja su im postavljena od strane znatiželjne djece koja su htjela doznati sve moguće detalje o tome kako psi sve mogu pomoći ljudima koji su u nevolji.

- Naši Maja, Timo i Atlas demonstrirali su za učenike osnovnih škola rad spasilačkih pasa. Timo i Atlas su izvrsno obavili svoj zadatak - Timo je veselo pokazao označavanje pronalaska lajanjem i vježbe poslušnosti, a Atlas je demonstrirao traženje unesrećenih osoba.

Kolege vatrogasci su odgovorili na pitanja što s udaljenim i nepristupačnim mjestima u ruševinama. Razgovaralo se o važnosti timskog rada i suradnje svih organizacija koje sudjeluju u spašavanju - objavili su iz Kluba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 04:02