AKCIJA

Plesnjak, skupljanje donacija i potpisivanje peticije na tulumu za pomoć udruzi Rocco

Dvodnevno druženje održat će se u vinkovačkom Centru kulture Walkow
Ilustracija
 Alexei_tm/Alamy/Alamy/Profimedia

Udruga Rocco iz Vinkovaca u petak i subotu prikuplja novac na humanitarnom tulumu koji će se održati u tamošnjem Centru kulture Walkow. U petak će se održati plesnjak naziva 'All time dance hits' koji počinje u 19 sati, a trajat će do ponoći. Tamo će se skupljati novčane donacije, ali i hrana za pse i mačke o kojima udruga skrbi.

Osim toga, predstavit će se skulptura Luke Jukića, studenta prve godine kiparstva na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu.

- Luka svojom skulpturom želi vizualizirati stvarni život psa na lancu i svu njegovu emocionalnu i tjelesnu patnju. Pas je okovan lancima, ali i ustakljen, što aludira na činjenicu kako nerijetko ljudi svjedoče zlostavljanju životinja, ali ne reagiraju. Skulptura će biti postavljena i kao poticaj da svi prisutni potpišu peticiju za zakonsku zabranu držanja pasa na lancu. Peticiju ćete moći potpisati oba dana - stoji u najavi.

U subotu je u istom terminu plesnjak, no s drugačijom vrstom glazbe. Također će se prikupljati donacije, potpisivati peticija...

- Mi vas čekamo otvorenih ruku s novom koktel kartom, dobrom glazbom, hladnim pivom i željom da nečiji svijet uljepšamo barem za mrvicu Svoje donacije možete ostaviti cijeli vikend- (petak, subota i nedjelja - u Walkowu – bez obzira na vrijeme - stoji u najavi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 12:05