VIDEO

Spašeni krokodil, krava i valabi: Pogledajte kako je izgledalo izvlačenje iz vode

Bujice su sa sobom donijele i brojna više ili manje uznemirena stvorenja

Spašavanje krokodila

 Handout/Afp

Videozapis snimljen dronom pokazuje razmjere poplava nakon što su gradovi i sela u sjevernom Queenslandu stradali zbog bujica vode. Brojni gradovi, od Cooktowna do Innisfaila, našli su se odsječeni od ostatka zemlje zbog silne vode, a sve glavne državne ceste i željeznice u regiji su prekinute.

Bujice su sa sobom donijele i brojna više ili manje uznemirena stvorenja. Dok je jedan krokodil bio nešto manje uznemiren, jer ionako živi u vodi, premda ne u gradu u kojem se našao, krava i valabi bili su uspaničeni. Ne samo da ne uživaju baš u vodi, nego ih je bujica odvukla sa sobom i posve izbezumila.

na svu sreću, primijećeni su na vrijeme, pa su spašeni. Mnoge domaće i divlje životinje nisu te sreće, nego su nastradale u jakim poplavama koje su pogodile Australiju i koje tamošnje vlasti nazivaju najgorima ikad. Vjerojatno nikada neće biti poznato koliko je životinja nastradalo, no sigurno je kako će mnoge vrste biti pogođene ovom prirodnom katastrofom, a problemi će nastupiti i u prehrambenom lancu divljih životinja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. svibanj 2024 18:45