PROSLAVA

Svečano otvoreno još jedno oporavilište za divlje životinje u glavnom gradu

Ono djeluje u sklopu Veterinarskog fakulteta i brine za jedinke strogo zaštićenih divljih vrsta

Vjetruše koje su im trenutno na skrbi

 Oporavilište Vef

Službeno i svečano otvorenje Oporavilišta za divlje životinje Wild rescue Vef održano je u četvrtak, 28.rujna. Otvorenju su prisustvovali predstavnici Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, predstavnici Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, zaposlenici Veterinarskog fakulteta, studenti i volonteri.

Uvodnu riječ održao je dekan Veterinarskog fakulteta Marko Samardžija. Voditeljica Oporavilišta Maja Lukač potom je održala kratku i vrlo zanimljivu prezentaciju kojom je provela sudionike kroz cijeli projekt: od početka prijave, članova projektnog tima, izgradnje i uređenja prostorija, nabave opreme, te dosadašnjih rezultata.

Posjetitelji su nakon prezentacije pozvani u obilazak Oporavilištem gdje su mogli obići prostorije, razgledati novu opremu, i vidjeti neke od životinja koje se trenutno nalaze na rehabilitaciji. Među njima su mladunci ježeva i vjetruše, a tijekom zadnjih nekoliko mjeseci pomagali su baš svima: od šišmiša, kornjača, svračaka...

Ovo oporavilište djeluje u sklopu Veterinarskog fakulteta u Zagrebu, a misija im je brinuti se za jedinke strogo zaštićenih divljih životinja, kako bi se one mogle oporaviti i vratiti u prirodu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 14:51