ORGANIZIRA BIOM

U Gospiću se u četvrtak održava radionica o suzbijanju trovanja divljih životinja

Ova sramotna i opasna praksa najkritičniji je problem u očuvanju prirode jer pogađa brojne ugrožene vrste, poručuju iz Bioma

Bjeloglavi sup

 Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Članovi udruge BIOM organiziraju radionicu o suzbijanju trovanja divljih životinja koja će se održati u dvorani KIC Gospića u četvrtak 8. veljače u 19 sati. Održat će se u sklopu međunarodnog projekta BalkanDetox LIFE koji financira Europska unija, a bavi se suzbijanjem trovanja raznih divljih životinja. Od otrova koje ljudi bace vrlo često stradavaju bjeloglavi supovi, koji su u posebnoj opasnosti, no ništa manje ne prijeti ni drugim stvorenjima.

- Trovanje životinja je nezakonito i kažnjivo. Nanošenje štete bioraznolikosti doprinosi izumiranju zavičajnih vrsta i narušava prirodnu ravnotežu. Tvari koje se koriste u trovanju ubijaju sve životinje koje s njima dođu u kontakt i predstavljaju opasnost po ljudski život. Ova sramotna i opasna praksa najkritičniji je problem u očuvanju prirode jer pogađa brojne ugrožene vrste.

Saznajte više o ovoj važnoj temi koji se tiče svih nas i pridružite nam se 8. veljače u dvorani Kulturno informativnog centra - poručili su iz udruge i dodali kako je ova radionica namijenjena baš svima koji imaju interes za ovu temu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 21:24