KOJA TRANSFORMACIJA!

Živio na ulici, spavao u trgovini... Spašen je prije deset dana - Pogledajte kako izgleda danas!

Dali su mu ime Jorg. Veterinar kaže da je star tri godine, a oni koji ga čuvaju kažu da je jako mazan i umiljat

Mačak u vrijeme dok je spavao u trgovini

 Facebook

Život mu je do prije desetak dana bio prilično šugav. Napušteni mačak iz Vinkovaca živio je ispred jedne trgovine u tom gradu. Smrzavao se. Radnici su mu se povremeno znali smilovati, videći ga kako drhturi, pa bi ga pustili unutra da se malo ugrije. Bio je tih i neprimjetan - odabrao bi neku policu, legao tamo i zaspao. Nikome nije smetao, ništa nije uništio. Bio je zahvalan na to malo topline što je dobio.

Udruga Full Litter Box saznala je za njega i zamolila ljude da mu pomognu barem privremenim smještajem. Nije mu trebalo ništa posebno - samo da je toplo, da preživi zimu. Pronašli su privremeni, a on je od tad do danas prošao sve: okupan je, tretiran protiv nametnika, kastriran... Svega deset dana spava u toplom, redovito se hrani i mazi - to je bilo dovoljno da postane druga mačka. Toliko drugačije izgleda da ga je u prvi mah teško prepoznati.

Dali su mu ime Jorg. Veterinar kaže da je star tri godine, a oni koji ga čuvaju kažu da je jako mazan i umiljat. Kako i ne bi, kad se vjerojatno sjeća svih onih ledenih noći, kada su vrata trgovine bila zatvorena, a on promrzao čekao da se pojavi netko tko će mu pomoći. Dugo nije dolazio baš nitko. Činilo se da nitko i neće doći... Na svu sreću, pomoć je ipak stigla.

Jorg traži dom, pa svi oni koji ga požele mogu se javiti udruzi.

image

Jorg danas

Facebook
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 09:16