SNJEŽNE RADOSTI

Skijaš snimio nevjerojatan video: ‘Ljudi, spuštamo se, a taj veliki stvor juri za nama niz padinu...‘

Susret je na kraju prošao bez incidenata, a kad je Kenny usporio, to je učinila i životinja
 Facebook screenshot

Mogućnosti koje bi mogle objasniti snimku losa kako ganja skijaše niz padinu je više. Možda mu se žurilo dolje, a to je bio najkraći put? Možda mu je bilo zabavno juriti za čovjekom, a da pritom nije bio posve siguran o kome se radi, pa je htio izbliza provjeriti? Ili je, tko zna, prilično uzrujan zbog svih ljudi koji su mu nahrupili u dom, pa je odlučio barem neke istjerati van? Ili, tko zna, možda je druželjubiv momak, pa voli trčati u društvu?

Koji god da razlog bio, skijašu nije bilo svejedno. Istina, los se hrani biljem, ali može ozlijediti čovjeka ako se sudare. U ovom slučaju, radilo se o Kennyju Rynearsonu, koji je snimio losa koji juri za njim (ili bar na početku snimke tako djeluj) na jednom skijalištu u američkom Wyomingu.

- Nisam mislio da ću doživjeti da los trči za nama - napisao je na Facebooku.

Na snimci se čuje kako ostale skijaše upozorava na životinju, a jednom je doviknuo da se počne kretati brže, jer taj nije vidio tko mu je iza leđa.

Susret je na kraju prošao bez incidenata, a kad je Kenny usporio, vidimo kako los zapravo skakuće s noge na nogu, vrlo smireno. Ne gleda ljude, ne juri više nikoga, nego odlazi dalje u šumu. Tako da je vrlo vjerojatno da je on samo išao svojim putem i da nije jurio ni za kim.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 09:17