BEZOČNA KRAĐA

Poznati detalje pljačke u kojoj su maloljetnik i 19-godišnjak ozlijedili umirovljenicu u Međimurju

Istraživanjem su doznali i da je dvojac istog dana upao u ljetnu kuhinju 57-godišnjaka gdje su također ukrali vrijednosti

Ilustracija

 Zeljko Hajdinjak/Cropix

Međimurska policija objavila je kako su dovršili kriminalističko istraživanje nad starijim maloljetnikom s područja njihove županije, te 19-godišnjakom iz Male Subotice, zbog razbojništava i krađe.

Dvojac je u utorak, kako smo već izvijestili, nešto prije 17 sati upao u nezaključanu ljetnu kuhinju u naselju Domašinec, na hrvatsko-mađarskoj granici. Tamo su zatekli bespomoćnu 82-godišnju umirovljenicu koju su fizički napali i savladali te joj ukrali dvije torbice i nakit, a prilikom bijega jednu od ukradenih torbica odbacli su u dvorištu njene obiteljske kuće. Nesretna žena odmah je slučaj prijavila policiji koja je pokrenula potragu za razbojnicima, a morala je intervenirati i Hitna pomoć jer je žena u napadu dvojice mladića u naponu snage zadobila ozljede. Materijalna šteta procijenjena je na oko 200 eura.

Policija je brzo ušla u trag počiniteljima te su ih povezali s još jednim slučajem istog dana, nešto prije podneva, u susjednom naselju Gardinovec na isti način ušli u nezaključanu ljetnu kuhinju 57-godišnjaka. Tamo su pronašli i ukrali dva mobitela te 50 eura, te se dali u bijeg no muškarac je potrčao i sustigao ih u polju gdje su mu vratili mobitele. No, nisu mu vratili novac jer je muškarac tek naknadno doznao da mu nedostaje i spomenutih pedeset eura.

- Protiv 19-godišnjaka te prema starijem maloljetniku zbog počinjenja kaznenih djela razbojništva i krađe, nadležnom državnom odvjetništvu podnijete su kaznene prijave te su predani pritvorskom nadzorniku - izvijestili su iz Policijske uprave međimurske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. svibanj 2024 20:02