TRAŽE GA 45 DANA

Snažni bjegunac iz šibenskog zatvora u BiH?

Već je 45 dana prošlo od bijega 27-godišnjeg Šibenčanina Giovannija Nanuta iz šibenskog zatvora, a bjeguncu ni traga ni glasa.

Premda traje intenzivna potraga od dana bijega na razini svih policijskih uprava na području Hrvatske, ona za sada nije dala nikakve rezultate.

- U interesu našeg daljnjeg postupanja, možemo samo izvijestiti da intenzivno prikupljamo obavijesti i saznanja o osobi koja je pobjegla iz šibenskog zatvora te da ta osoba do danas nije pronađena - rekla je Marica Kosor iz šibenske policije.

Šibenski kuloari bruje kako je Nanut navodno uspio pobjeći u Bosnu i Hercegovinu, iz koje se inače u Šibenik početkom rata doselila njegova obitelj. No o tome nema službenih potvrda, kao ni potvrde je li za Nanutom raspisana međunarodna tjeralica.

‘Sve su mi smjestili’

Giovanni Nanut u Šibeniku je od ožujka prošle godine služio 4,5-godišnju kaznu zatvora zbog više teških krađa, a protiv njega se vode još četiri sudska postupka za ista kaznena djela.

Nanut je pobjegao zatvorskim čuvarima dok je obavljao liječnički pregled na Odjelu Hitne pomoći u šibenskoj bolnici.

Podsjetimo, četvrtog dana bijega telefonski se javio Jutarnjem listu te ispričao svoju verziju bijega prema kojoj je iskoristio nepažnju pravosudnih policajaca koji su ga ostavili samog u bolničkom hodniku te mirno išetao iz šibenske bolnice. U tomrazgovoru nekoliko je puta ponovio da je on zapravo nevin, da su mu kaznena djela za koja služi zatvorsku kaznu namještena te da nema namjeru vratiti se u zatvor.

Zbog njegova bijega, nakon što je Unutarnja kontrola Uprave za zatvorski sustav provela istragu, protiv dvojice pravosudnih policajaca pokrenut je stegovni postupak koji još uvijek traje.

No samo desetak dana nakon Nanutova bijega još jedan skandal potresao je šibenski zatvor. Zahtjev za razrješenje s dužnosti upravitelja Kaznionice i zatvora u Šibeniku podnio je Bare Grubelić nakon što je jednu noć proveo u policijskom pritvoru radi triježnjenja.

Tučnjava u Tribunju

Protiv Grubelića policajci su podnijeli prekršajnu prijavu zbog remećenja javnog reda i mira te zbog prekršaja Zakona o oružju. Grubelić je naime u alkoholiziranom stanju u Tribunju verbalno napao 40-godišnju prijateljicu, Slovakinju Mariju Kornaj, vlasnicu hotela Morski Rak, te se potom i potukao sa 35-godišnjim muškarcem na recepciji hotela koji je stao u obranu Slovakinje.

Dužnost novog upravitelja šibenske Kaznionice i zatvora preuzeo je Goran Čuljak, dosadašnji pomoćnik Bare Grubelića, potvrdili su nam jučer u Ministarstvu pravosuđa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 22:21