MAJKA U NEVOLJI

Tajnica Ines ukrala skupocjenu jaknu u poznatom dućanu, ulovili su je: ‘Sviđa mi se, a nemam novca da je kupim...‘

Tužitelji u optužnici kaznenim nalogom predlažu šest mjeseci uvjetnog zatvora

Trgovacki centar City one east

 Ranko Suvar/Cropix/Cropix

Tajnica Ines (40) proteklog je prosinca ulovljena kako krade jaknu u poznatom trgovačkom centru u Zagrebu, piše Danica.hr.

Prema optužnici, 40-godišnja tajnica je oko 19.20 sati u Zagrebu, Slavonska avenija 11/d, s ciljem nepripadnog stjecanja predmeta, ušla u trgovinu Peek&Cloppenburg. Riječ je o poznatom shopping centru City Center One East.

‘Iz trgovine je s vješalice uzela i za sebe zadržala jaknu marke Tommy Hilfiger vrijednosti 2799 kuna, vlasništvo Peek&Cloppenburg. Dakle, tuđu pokretnu stvar oduzela je drugome s ciljem da je protupravno prisvoji‘, navode tužitelji.

No, zaštitar ju je primijetio i odmah zadržao do dolaska policije. Kao dokaz izuzete su i snimke nadzornih kamera iz dućana. Ines je, kako doznajemo, zaštitaru Klemm securityja rekla da joj se jakna jako sviđa, ali da nema novca da je kupi.

Tijekom ispitivanja u državnom odvjetništvu pet dana kasnije sve je ponovila te jasno i nedvosmisleno priznala počinjenje kaznenog djela krađe. Njezin iskaz snimljen je i pohranjen na DVD kao dokaz.

Tužitelji u optužnici kaznenim nalogom predlažu šest mjeseci uvjetnog zatvora i plaćanje troškova kaznenog postupka u iznosu od 40 eura. Ines je, inače, zaposlena, udana majka, dosad neosuđivana, piše Danica.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 23:14