NEVJEROJATAN OGLAS

Agencija nudi radnike iz Indije i Nepala uz kuponski popust: ‘Samo 39 eura umjesto 238‘

- To je samo reklama. Kužite?!, rekao je novinarima gospodin iz agencije

Ilustrativna fotografija

 Zeljko Puhovski/cropix/

Na jednoj stranici za kuponsku prodaju oglašena je bizarna ponuda za zapošljavanje stranih radnika, piše Telegram. Naime, strani radnici se uz kuponski popust, nude za 39 eura, dok je stvarna cijena 238 eura.

„Uz Omega Manpower – agenciju za posredovanje pri zapošljavanju – zaboravite na problem s radnom snagom i zaposlite strane radnike (ispomoć u kuhinji, radovi na građevini…) za samo 39€! Mogućnost najma radne snage do dolaska vašeg radnika i vrijedi za cijelu RH! Kupon se može iskoristiti do 28.02.2024”, stoji u oglasu u kojem napominju i da oni koji kupe kupon neće imati dodatnih troškova.

Novinari Telegrama nazvali su firmu koja stoji iza oglasa, a koja se predstavlja kao agencija za privremeno zapošljavanje djelatnika iz Hrvatske, Indije i Nepala. Gospodin koji im se javio na telefon bizarni je oglas pokušao objasniti ovako: "To je samo reklama. Kužite?!".

Potvrdio im je i da nudi strane radnike kojima uskoro istječe radna dozvola, a koji se u roku od 15 dana moraju vratiti u svoje zemlje. Tvrdi i da je na popustu koji oglašavaju samo njihova agencijska provizija.

Ubrzo nakon što su novinari Telegrama kontaktirali stranicu na kojoj je oglašena ova bizarna ponuda, ona je deaktivirana.

Inače, kako piše Telegram, agencije koja oglašava kuponsku ponudu nema u registru Trgovačkog suda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. travanj 2024 09:04