ŠEF HSLS-a

DARINKO KOSOR 'Državom još uvijek vladaju kadrovi SDP-a i HNS-a, mi još nismo preuzeli vlast! Tko je kriv? Svi smo krivi'

Kosor je progovorio i o slučaju Lozančić, kandidatu za ministra branitelja Brkiću, odnosima s Mostom...
 Bruno Konjević / CROPIX

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor otvoreno je progovorio o problemima i tenzijama koji se događaju između Domoljubne koalicije i Mosta. Kosor je bio gost Dnevnika Nove TV gdje se još jednom osvrnuo na aktualno stanje među vladajućima:

- Tko je kriv za nefunkcioniranje? Svi smo krivi! Neću prstom uperiti u pojedinca, nitko nije pojedinačno kriv. Oreškovićeva krivnja je ista kao i moja. Imamo tanku većinu u Saboru, a još nismo preuzeli vlast. Državom još upravljaju kadrovi SDP-a i HNS-a.

Svoj komentar kako ništa ne funkcionira objasnio je kao apel kojim se želi pozvati na bolju suradnju. 'Ono što sam ja danas rekao je apel, ne znam zašto se Most osjetio prozvan', dodaje.

- Smjena Lozančića? Očekivao sam od premijera da konkretno kaže što ne štima, da kaže 'ovo je dobra odluka predsjednice ili loša odluka'. Nije dobro da još nismo dobili ministra branitelja, posebno je to nepošteno prema Milijanu Brkiću koji već tjedan dana nije sjeo za stol s premijerom i potpredsjednicima.

Izjavu Bože Petrova koji je rekao kako nije znao da je Brkić HDZ-ov kandidat za ministra branitelja nije želio komentirati. 'Gospodin Karamarko je sve rekao. Ako su razgovarali svaki dan onda je morao znati', rekao je Kosor.

Znači li to da je netko u toj priči lagao - nije želio komentirati.

- Nećemo se razići, to bi bilo kukavički. Moramo otvoreno razgovarati, rekao je na kraju Kosor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 09:40