21. STOLJEĆE

DRŽAVNA UPRAVA OTKRIVA INTERNET! Shvatili da ne moraju baš sve slati poštom, dopisivat će se emailom i uštedjeti desetke milijuna kuna!

 Dragan Matic / CROPIX

Vlada se dosjetila kako uštedjeti ogroman novac, čak 24 milijuna kuna. Počet će se koristiti – internetom. Naime, svi državni uredi od sada će se dopisivati putem emaila umjesto dosadašnje prakse kada se sve printalo na papiru pa slalo poštom.

'Uštedjet će se na papirima, printanju i slanju', objasnila je za Novu TV ministrica uprave Dubravka Jurlina Alibegović.

Ona je predložila, a premijer naredio da u roku od 30 dana sva tijela državne uprave moraju imati kontaktnu točku u pisarnici.

'Bilo je i vrijeme da malo ušparamo. Bit će i ove komunikacije papirnate, ali dobro je da se stvar modernizira', složio se i ministar znanosti Predrag Šustar.

Stotine tisuća isprintanih papira, kuverti i poštanskih maraka tako će sada zamijeniti emailovi. Zapravo, prilično je nevjerojatno da država u 21. stoljeću toliki iznos troši na tradicionalan način dopisivanja.

'Troškovi su bili u prošloj godini negdje 240 milijuna i očekuje se otprilike deset posto ušteda', kaže ministrica Alibegović.

No, neke stvari, s obzirom na njihov sadržaj i važnost, ipak će se i dalje slati poštom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 00:08