TUŽNI OPROŠTAJ

Jandroković: ‘Massimov upečatljiv glas i interpretacija su oduševljavali‘

‘Iako više nije s nama, Massimo će živjeti u svojim pjesmama i brojnim srcima publike koja ga je voljela i cijenila‘

Massimo 

 Niksa Stipanicev/Cropix/Cropix

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je u petak sućut obitelji hrvatskog glazbenika Massima Savića, naglasivši da su Massimov upečatljiv glas, stil i zanos koji je unosio u interpretaciju svojih pjesama, oduševljavali široke krugove obožavatelja.

‘‘S izrazitom tugom primio sam vijest o odlasku velikog hrvatskog glazbenika i pjevača, Massima Savića. U ime Hrvatskoga sabora i osobno primite izraze iskrene sućuti i dubokog poštovanja‘‘, stoji u Jandrokovićevoj poruci Massimovoj obitelji.

Istaknuo je da iza Massima Savića ostaje jedna od najplodonosnijih i najuspješnijih karijera na hrvatskoj glazbenoj sceni.

‘‘Njegov upečatljiv glas, stil i zanos koji je unosio u interpretaciju svojih pjesama oduševljavali su široke krugove obožavatelja u Hrvatskoj i šire. Iako više nije s nama, Massimo će živjeti u svojim pjesmama i brojnim srcima publike koja ga je voljela i cijenila. Zadužio je hrvatsku glazbu i na tome ćemo mu uvijek biti zahvalni‘‘, naglasio je, uz ostalo, u izrazima sućuti predsjednik Sabora Jandroković.

Pjevač Massimo Savić umro je u Zagrebu u 61. godini života, objavila je u petak na Massimovim službenim Facebook stranicama njegova obitelj, supruga i kći.

Vijest o iznenadnoj smrti Massima potvrdili su i iz diskografske kuće Aquarius Records. Massimo Savić je umro u Vinogradskoj bolnici, prenijeli su mediji.

Massimo Savić je tijekom 80-ih s grupom Dorian Gray objavio dva albuma, nakon čega nastupa samostalno i objavljuje desetak samostalnih albuma.

U svojoj bogatoj glazbenoj karijeri surađivao je s mnogim glazbenicima, među ostalima i s Arsenom Dedićem, Massimo je devet puta nagrađivan nacionalnom diskografskom nagradom Porinom za mušku vokalnu izvedbu, s prvog Porina dobio je 2004. za izvedbu skladbe "Znam zašto te osjećam".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 20:31