TEŽE DO PANTOVČAKA

Kosor: Kandidati će morati imati 50, a ne 10 tisuća potpisa

Zagreb, 291209.Predsjednica Vlade Jadranka Kosor u obilasku malih pacijenata na odjelu onkologije u Klaicevoj bolnici.Foto: Ranko Suvar / CROPIX
 Ranko Suvar / CROPIX

ZAGREB - Za sljedeće predsjedničke izbore kandidatima neće biti dovoljno 10 tisuća potpisa potpore nego će u predsjedničku utrku ući samo ako skupe 50 tisuća potpisa. Najavila je to premijerka Jadranka Kosor koja će te izmjene uskoro uputiti u zakonodavnu proceduru.

- Najbolje vrijeme za izmjenu Zakona o izboru predsjednika Republike je u trenutku kada završe predsjednički izbori, jer tada nitko ne može spekulirati da se pogoduje nekome i nečemu - rekla je Kosor tijekom posjeta Klinici za dječje bolesti Zagreb.

- Trenutačno ne razmišljam o tome da predsjednika bira Sabor, ali postoje i takve inicijative - napomenula je Kosor koja je ujedno najavila i kako će nakon Nove godine krenuti u veliko pospremanje popisa birača.

- Krenut će se sa zakonom o izmjenama Zakona o prebivalištu. On je potpuno pripremljen i može ga se, očekivati odmah iza Nove godine - rekla je Kosor.

Ponovila je kako HDZ kao stranka neće podržati nijednog od dvojice preostalih kandidata u predsjedničkoj utrci, ali je napomenula kako je s predsjednikom Stjepanom Mesićem odlično surađivala, te je poželjela takvu suradnju i s budućim predsjednikom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 08:37