HSSK

NOVA POLITIČKA SNAGA Osnovali Hrvatsku stranku svih kajkavacu, već imaju 9.000 članova: 'Tko ne poštuje naš kaj, ne poštuje ni nas'

 HSSK Facebook

Hrvatska stranka svih kajkavaca (HSSK) nova je stranka na hrvatskoj političkoj sceni, ima oko devet tisuća članova, potvrdio je za Hinu prvi predsjednik te stranke Nedjeljko Babić iz Klanjca koji je istaknuo da je rijeć o stranci strogog centra koja na političkoj sceni ne želi biti "nečiji priljepak".

Stranka je osnivačku skupštinu s izaslanicima iz 11 kajkavskih županija i dijaspore održala prošle subote u Planinarskome domu "Glavica" na Medvednici, a taj je dan, kako je za Hinu rekao Babić, povijesni dan za sve kajkavce u domovini i iseljenoj Hrvatskoj. Kao glavne strateške ciljeve stranke istaknuo je udruživanje svih kajkavaca i onih koji se tako osjećaju, od Međimurja do Gorskog kotara, Prigorja, Podravine, Pokuplja, Karlovca i Zagorja, od Krapine do Pitomače, od Samobora do Kutine, preko Varaždina, Zagreba i Zagrebačke županije.

"Cilj nam je i očuvanje povijesti, kulture i dragog nam kaja jer je narod bez jezika kao hrast bez korijena. I najjači će se srušiti ako mu korijen istrune. Nezaobilazan cilj je i njegovanje tradicije i osobnosti kajkavaca te osiguranje više razine kvalitete života za svakog pojedinca", izjavio je za Babić te dodao da je HSSK stranka strogog centra na strani malog čovjeka.

"Tko ne poštuje naš kaj, ne poštuje ni nas. Bez poštovanja nema uvažavanja. Pojedinac ne može ništa. Zajedno možemo sve", istaknuo je Babić.

Za Babićeva zamjenika izabran je Mirko Šivalec, a potpredsjednici su Mirjana Kolarek-Karakaš, Darko Buklec, Miljenko Hrenek, Željko Kristović i Robert Javorić. Prije subotnje skupštine, po Babićevim riječima, tijekom petomjesečnog rada na terenu stranka je dobila gotovo 9000 članova.

"Snaga stranke je u njezinu brojnom članstvu. U ovom trenutku brojka od gotovo 9000 članova te organizacije ili povjerenici u 213 mjesnih odbora, gradskih četvrti, općina i gradova govori da smo već sada respektabilna politička organizacija. No, naš je cilj da u konačnici dođemo do brojke između 40 i 50 tisuća članova", rekao je u Babić i ponovio da je HSSK stranka strogog centra i da na političkoj sceni ne želi biti "nečiji priljepak".

"Ako netko želi suradnju s nama, morat će doći do nas i zatražiti je. Nije nam cilj da budemo nečiji priljepak, to jest četvrti, peti ili šesti koalicijski partner", zaključio je Babić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 20:16