SPORNA KONCESIJA

Odbijena tužba Radija 101: Moraju platiti i troškove suđenja konkurentskoj postaji

Radio 101 izgubio je koncesiju zbog nepotpune dokumentacije nakon što je vlasnik izvan roka predao potvrde Porezne uprave

Ilustracija

 Darko Tomas/Cropix

Upravni sud Hrvatske objavio je u utorak odluku kojom je odbio tužbu Radija 101 d. o. o. i tvrtke ZWEI 01 d. o. o. protiv Agencije za elektroničke medije, a odbio je i njihov tužbeni zahtjev za poništenje odluke koncesije Agencije za elektroničke medije od 2. kolovoza 2021. godine o dodjeli koncesije Top radiju d. o. o. Ivana Jurića Kaćunića.

Prema odluci Upravnog suda, s obzirom na to da su izgubili spor, Radio 101 d. o. o. i ZWEI d. o. o. moraju Top Radiju kao zainteresiranoj strani nadoknaditi sudske troškove u iznosu od 21.093,75 kuna, odnosno 2.799,65 eura. Sud će pismeni otpravak presude strankama dostaviti naknadno.

Podsjećamo, Vijeće za elektroničke medije je prošle godine na sjednici sa šest glasova kao dodijelilo koncesiju na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije koju je do 31. svibnja kad je prestao s emitiranjem zbog isteka koncesija koristio Radio 101 i dodijelilo ga Top Radiju kao najpovoljnijem ponuditelju.

Glasanje je bilo tajno, Top Radio je dobio šest glasova, a jedan je bio za 101-icu. Radio 101 izgubio je koncesiju zbog nepotpune dokumentacije nakon što je vlasnik Thomas Alexander Thimme izvan roka predao potvrde Porezne uprave o podmirenju obaveza te zbog nedostatne potvrde o osiguranom novcu za tromjesečno poslovanje.

Kad se objavi i pismeni otpravak presude bit će vidljivo i koje su daljnje pravne mogućnosti strane koja je izgubila u sporu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:13