DOBRE VIJESTI

Otvara se ključna prometnica za prilaz središtu Pule: ‘Pokazali smo da se u kratkom roku mogu riješiti stvari‘

Tršćanska ulica u Puli, ključna prometnica za prilaz središtu Pule koja je od listopada zatvorena zbog radova, u petak se otvara za sav promet

Josip Škorić, Filip Zoričić

 Goran Šebelić/Cropix

Tršćanska ulica u Puli, ključna prometnica za prilaz središtu Pule koja je od listopada zatvorena zbog radova, u petak se otvara za sav promet.

Obnovom prometnice uz rekonstrukciju instalacija, podignuta je razina sigurnosti prometovanja.

Radovi su obuhvatili obnovu kolničke konstrukcije uz korekciju horizontalnih i vertikalnih elemenata ceste, uređenje nogostupa uz cestu, obnovu prometne signalizacije i opreme, sanaciju postojećeg sustava oborinske odvodnje, sanaciju i izmještanje fekalne kanalizacije, sanaciju i izmještanje plinske instalacije, obnovu elektroenergetske instalacije, izgradnju nove javne rasvjete te rekonstrukciju vodovodne mreže.

- Sedam kilometara raznih instalacija je ispod ceste i to je jedan od realiziranih planova koje smo spominjali na početku mandata, kada smo najavljivali da će svi ulazi u grad biti sređeni. Grad je sudjelovao u ovom projektu s rasvjetom, a pulski Vodovod sa svojim djelom, dok su Hrvatske ceste nosile glavninu projekta, rekao je pulski gradonačelnik Filip Zoričić.

Zajedno s čelnicima Hrvatskih cesta on je obišao obnovljenu prometnicu i izrazio zadovoljstvo što tijekom radova nijedno stablo nije srušeno. Zahvalio je na strpljenju stanovnicima dijela grada u kojemu su radovi izvođeni.

Predsjednik uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić istaknuo je da je ova investicija jako važna zbog dobre uzajamne suradnje, koja je dokazala da se u kratkom roku mogu urediti značajne prometnice u samom gradu.

- Sve instalacije su promijenjene, svako je stablo sačuvano i projekt je završen u roku. Bilo nam je važno gradilište zatvoriti prije turističke sezone, kao uglavnom i sva gradilišta u Istri. Udio Hrvatskih cesta u ovu investiciju iznosi 1,7 milijun eura, a zajedno s našim sufinancijerima, negdje oko 2,7 milijuna eura, istaknuo je Škorić.

Unatoč prvotnom planu da radovi u Tršćanskoj ulici, ključnoj cesti za prilaz centru Pule, završe sredinom ožujka, rok je u ožujku produžen do 26. travnja. Tada su iz Hrvatskih cesta prolongirali završetak radova na temelju zahtjeva izvođača.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:03