VELIKO PRIZNANJE

Pjesnikinja Vesna Boinović Grubić osvojila četvrtu nagradu u nizu na festivalu Melodije hrvatskog juga

"Istina je univerzalni jezik koji se lako razumije, zapravo vrsta poruke onima koji su se pogubili u traženju istine, onima koji ju ne žive"

Vesna Boinović Grubić

 Melodije hrvatskog juga

Pjesnikinja Vesna Boinović Grubić osvojila je četvrtu nagradu u nizu na festivalu Melodije hrvatskog juga koji se ovog vikenda održao po 29. put u Opuzenu. Festival koji njeguje dalmatinsku pjesmu otvoren je za sve sudionike, a pjesnikinja Boinović Grubić na njemu je dobro poznata. Ove je godine pjesmu Istina otpjevala operna diva Antonella Malis i za nju su osvojile drugu nagradu stručnog žirija.

- Istinu je najlakše živjeti jer ne zahtijeva ništa, već je onakva kakva je. Istina je univerzalni jezik koji se lako razumije, zapravo vrsta poruke onima koji su se pogubili u traženju istine, onima koji ju ne žive. Pjesma ima puno simbolike. Istina nije samo opozitiv od laži, već je i Spoznaja. U prirodi je ljudskog bića vječno propitivanje i traganje za istinom! - ističe pjesnikinja Vesna Boinović Grubić.

Pjesma se nalazi u istoimenoj zbirci, trećoj po redu pjesnikinje. Uz Vesnin tekst, aranžman i glazbu je radio Aleksandar Valenčić dok je pjeva operna diva Antonella Malis s kojom je već osvojila nagradu na ovom festivalu. Dvije druge nagrade osvojene su za pjesme koje je pjevala Vivien Galletta iz Putokaza koji su nas 90-ih predstavljali na Eurosongu, a na glazbu Emira Kulenovića i aranžman Aleksandra Valenčića.

Festival Melodije hrvatskog juga održan je na opuzenskoj pjaci. Uz maraton lađa ovo je jedan od najpoznatijih događaja tog kraja. Svake godine festival ugošćuje broje poznate autore i izvođače, a pjesme s njega ostaju nam dugo u sjećanju.

image

Antonella Malis

Melodije hrvatskog juga
image

Antonella Malis

Melodije hrvatskog juga
image

Vesna Boinović Grubić, Želimir Škarpona, Antonella Malis

Melodije hrvatskog juga
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 11:07