SMRT MIROSLAVA TUĐMANA

Plenković i Jandroković upisali se u knjigu žalosti: ‘Duboko me pogodila vijest...‘

Gordan Jandroković je istaknuo kako je Tuđman bio blag i dobronamjeran čovjek, netipičan političar
Gordan Jandroković i Andrej Plenković upisali su se u knjigu žalosti povodom smrti saborskog zastupnika Miroslava Tuđmana.
 
 Goran Mehkek/Cropix

- Prof. dr. sc. Miroslava Tuđmana pamtit ćemo kao velikog čovjeka i istinskog domoljuba, koji je dao doprinos ostvarenju vizije svoga oca dr. Franje Tuđmana o stvaranju slobodne, suverene i demokratske. Obitelji Tuđman izražavam iskrenu sućut i duboko poštovanje - napisao je na Twitteru premijer Andrej Plenković i tako odao počast HDZ-ovom zastupniku Miroslavu Tuđmanu koji je od posljedica koronavirusa preminuo u nedjelju navečer u Klinici za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević.

U Hrvatskom saboru u ponedjeljak je otvorena knjiga žalosti, a prvi se upisao predsjednik Sabora Gordan Jandroković koji je istaknuo kako je Tuđman bio blag i dobronamjeran čovjek, netipičan političar.

„Duboko me je pogodila vijest o njegovoj smrti, iako smo znali da njegovo zdravstveno stanje nije dobro, da se borio s teškom bolešću“, rekao je Jandroković novinarima u Saboru.

image
Goran Mehkek/Cropix

Naglasio je da će Tuđmana u prvom redu pamtiti kao „dobrog, dobronamjernog, blagog čovjeka, koji nije bio tipičan političar“. Znam da ga cijene kolege iz HDZ-a, ali i ostali zastupnici jer se uvijek zauzimao za agrumentiranu i stručnu raspravu, rekao je Jandroković.

image
Goran Mehkek/Cropix

Posebno je naglasio kako je Tuđman bio „strastveni zagovornik“ reformi u Saboru, tako da se ojača njegov dignitet, kvaliteta i stručnost rasprava. Zagovarao je da se puno ozbiljnije radi kroz odbore i u tome je bio ustrajan, rekao je.

Miroslav Tuđman ostavio je trag i izvan Sabora.

„Tijekom Domovinskog rata i nakon njega obnašao je niz vrlo važnih funkcija. Pamtit ćemo ga kao jednog od utemeljitelja hrvatske obavještajne zajednice, dao je veliki doprinos u stvaranju hrvatske države i u borbi za njenu neovisnost i samostalnost. Posebno je važan njegov doprinos u Domovinskom ratu“, naglasio je Jandroković.

image
Goran Mehkek/Cropix

Podsjetio je kako je s Tuđmanom u zadnjem desetljeću dva puta bio zajedno u istim izbornim jedinicama, na istim listama, te ga, osim političkih veza, uz njega veže i prijateljski, korektan ljudski odnos.

„Siguran sam da će ga pamtiti brojni naraštaji, ostaje veliki gubitak za sve nas u Saboru“, rekao je Jandroković i izrazio sućut obitelji Tuđman.

image
Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 05:11