AFERA

POTVRĐENA PRESUDA Bivši član NO HRT-a oslobođen optužbi da je slao prijeteće poruke seksualnog sadržaja

Zagreb, 130411.Na bivsem zemljistu Gredelja izmedju Branimirove, Trnjanske, Strojarske i Vukovarske ostali su strojevi i zgrade koje su proglasene vrijednom imovinom i kao takve se ne smiju dirati. Ta cinjenica stvara probleme vec dvogodisnjem vlasniku nad tim zemljistem, Zagrebackom Holdingu, koji je dogovorio primopredaju zemljista za dva dana.Na slici: Direktor vlasnika zemljista, tvrtke Zagreb Centrum, Goran Krmpotic.Foto: Boris Kovacev / CROPIX
 Boris Kovacev / CROPIX / BORIS KOVACEV

ZAGREB – Bivši član Nadzornog odbora HRT-a Goran Krmpotić pravomoćno je oslobođen optužbi da je u ime druge osobe otvorio lažnu adresu elektroničke pošte s koje je slao prijeteće poruke sa fotografijama seksualnog sadržaja, doznaje se od njegove odvjetnice.

Krmpotića je zagrebački Općinski sud lani u rujnu nepravomoćno oslobodio tih optužbi, a presudu je, kako je izvijestila njegova braniteljica Ines Bojić, u veljači ove godine potvrdio zagrebački Županijski sud.

Bivši član NO HRT-a oslobođen je optužbe da je s adrese elektroničke pošte, koju je kreirao koristeći akronim glavnog tajnika SDP-a Igora Dragovana, u lipnju 2013. poslao poruku s fotografijom zaposlenice HRT-a Mirele Despot seksualnog sadržaja njezinom suprugu Robertu Despotu.

Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo teretilo ga je i da je osobno snimio spornu fotografiju u svom stanu u Zagrebu, prikazujući da je poruku s tom fotografijom poslao Dragovan i insinuirajući da je fotografija snimljena u seksualnom činu između Igora Dragovana i Mirele Despot. Sumnjičilo ga se da je time želio izazvati reakciju Roberta Despota koji je potom zaprijetio Dragovanu da će sve iznijeti u javnost, što je kod Dragovana izazvalo osjećaj straha i ugroženosti.

Nakon izbijanja afere u srpnju 2013., Krmpotić je Saboru uputio zahtjev da ga se razriješi članstva u Nadzornom odboru HRT-a. Isticao je da kazneno djelo nije počinio, ali da razrješenje smatra svojom moralnom obvezom.

Krmpotić je u više navrata tvrdio da nije počinio kaznena djela za koja je bio osumnjičen i optužen te na kraju suđen na osnovi, kako kaže njegova odvjetnica, "neprovjerenih, manjkavih i nezakonitih dokaza, davanjem lažnih iskaza i lažnog prijavljivanja". Podsjetila je i da je njezin branjenik u više navrata demantirao medijske informacije koje su upućivale na njega kao mogućeg počinitelja kaznenog djela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 02:42