HUMANITARNA AKCIJA

Prikupljeno 100.000 kuna za prvo međunarodno gastro natjecanje za osobe s invaliditetom

‘Ovo je prilika da osvijestimo ljude koliko je inkluzija osoba s bilo kojom vrstom invaliditeta u svakodnevni život i rad bitna‘

Advent na Europskom trgu

Advent na Europskom trgu uz prepoznatljiv urbani program i partije na otvorenom svojim je humanitarnim kulinarskim dvobojima okupio kuhare, DJ-e, posjetitelje i donatore u inicijativi da se prikupi što više novca za prvo europsko međunarodno gastro natjecanje za osobe s invaliditetom Cupid´s Spoon.

Nikad više iskrenih osmjeha na jednom mjestu na ovogodišnjem zagrebačkom Adventu nego na Europskom trgu prošli tjedan kad je udruzi UNUO koja omogućuje ugostiteljsko osposobljavanje osobama s invaliditetom dodijeljena donacija od strane Erste Card Cluba u iznosu od 40.000 kn u sklopu njihove globalne inicijative Dine For Change. Cilj akcije je kupnja gastro kamiona prilagođenog osobama s invaliditetom s kojim bi UNUOvci mogli obići 27 država članica EU, vratiti se s 54 europska polufinalista i organizirati prvo europsko gastro natjecanje za osobe s invaliditetom Cupid´s Spoon koje će se održati ove godine u Zagrebu.

image

Advent na Europskom trgu

Osim iznosa od 40.000 doniranih od strane Erste cluba, organizator EU Adventa, Svibanj projekt pobrinuo se da osim kulinarskih dvoboja omogući udruzi i prodajnu kućicu na kojoj su od prodanih jela ostvarili prihod od još 40.000 kn. A da snaga dobrih djela bude još veća, istu tu večer, prošli četvrtak dok se održavao završni, peti po redu kulinarski duel, otac jednog od „stigmatizirane“ djece s teškoćama u razvoju kojem je udruga UNUO ranije pomogla prišao je njihovoj kućici, skenirao bar kod i donirao još 20.000 kn.

U završnom kulinarskom duelu za humanitarnu akciju kuhali su Tihomir Krklec Afrika iz posljednjeg Mastrechefa, Jazz i Joško Šarić iz 3,2,1 – kuhaj! te Mario Mandarić, splitski chef velikog srca poznat po svom humanitarnom radu.

image

Advent na Europskom trgu

U prethodnim Diners Club Cooking Duelima koji su se održavali na Adventu na Europskom trgu svakog četvrtka u svrhu prikupljanja sredstava za UNUO, svojim kuhanjem i doniranjem jela pridonijeli su Christian Kiki Misirača, DJ Pepi Jogarde, Dina Habulin i Marko Domgjoni, rezidenti koncepta Hook & Cook, Antonio Zuza i Vedran Rako, voditelji kluba Peti Kupe, Igor Tomljenović Tom iz Lari&Penati i DJ Pytzek, Gastronomadi i Robert Ripli, Ozren Kanceljak, moderatorica Sandra Rončević, lovkinja Morana Zibar, novinar Zvonko Alač te članovi udruge UNUO. Donaciju u ime Erste Card Cluba predsjedniku udruge Vedranu Habelu i štićenicima sa zadovoljstvom je uručila Anita Markota Štriga, članica uprave Erste Card Cluba.

image

Advent na Europskom trgu

“Ova su događanja prilika da osvijestimo ljude koliko je inkluzija osoba s bilo kojom vrstom invaliditeta u svakodnevni život i rad bitna. Ljudi rado zastanu, čuju našu priču, a svi uključeni su sretni i zadovoljni. Osjeti se pozitivna energija koja otvara vrata budućnosti, dostojanstva i samostalnosti osoba s invaliditetom“- rekao je Vedran Habel, predsjednik udruge UNUO koji je pokrenuo i GoGet founding kampanju s istim ciljem te pozvao i na simbolično doniranje svakog od nas, jer jedino zajedno možemo mijenjati svijet na bolje.

image

Advent na Europskom trgu

Završni party i zatvaranje Adventa

Osim ovog humanog dijela kojim se EU Advent posebno ponosi, tijekom adventskih tjedana održani su i sjajno posjećeni tulumi prepuni dobre glazbe, energije i plesa, poput Mojo Sound Systema, nastupa ekipe s Yammat FM-a kao i najposjećenijih maratonskih open-air tuluma na Badnjak i Silvestrovo. Tijekom tjedna plesalo se uz glazbene selekcije DJ-eva iz Petog Kupea, ali i drugih znanih i manje poznatih DJ kolektiva koji čine zagrebačku klupsku scenu te njihovih gostiju.

image

Advent na Europskom trgu

Europski trg bio je cijelo vrijeme trajanja Svjetskog nogometnog prvenstva središnja navijačka zona u centru, gdje se zajedno navijalo i slavilo uspjeh naših nogometaša. Ni u gastro smislu nije nedostajalo okusa i ponude, kao ni unikatnih poklona i suvenira 30 zagrebačkih obrtnika i izlagača.

Zatvaranje EU Adventa održat će se u subotu 07. siječnja 2023. uz još jedan, posljednji open-air tulum ovog Adventa i nastupe zagrebačkih DJ-a. Zabava na Europskom trgu počinje od 18 h.

image

Advent na Europskom trgu

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 20:06