POŠTIVALI SVE MJERE

Sindikat uzvratio kritičarima odmora u Trogiru: Zar je problem ako se 400 policajaca druži na moru?

Druženje policajaca izazvalo je žestoke reakcije među građanima na društvenim mrežama
Plaža ispred hotela Medena, arhivska fotografija
 Zvonimir Barisin/Cropix

Sindikat policije Hrvatske je najbrojniji policijski sindikat s 14 tisuća članova i ove godine slavi 21. godišnjicu svog postojanja.

Tom prilikom organizirali su Sindikalni susret, zapravo mini godišnji odmor za svoje članove, koji se zbio od proteklog četvrtka navečer do nedjelje u trogirskom hotelu "Medena". Na društvenim mrežama su se potom pojavile kritike kako Sindikat policije može, a drugi građani Hrvatske ne smiju, piše Slobodna Dalmacija.

"U najvećoj fazi korona-krize oni se okupljaju, i to po 700 na jednom mjestu, a drugim građanima Stožer ograničava broj uzvanika čak i na vjenčanjima", bili su neki od komentara na Facebooku.

O svemu ovome razgovarali smo s čelnikom najbrojnijeg policijskog sindikata Dubravkom Jagićem koji nam je rekao da ga te priče uopće ne zanimaju jer nisu - utemeljene.

- Ovdje nema govora ni o kakvom okupljanju većeg broja osoba. Kako ovog ljeta u svakom hotelu na Jadranu borave gosti, tako su i naši članovi boravili u "Medenoj". Dakle, kako smo zbog pandemije koronavirusa morali odgoditi sportske igre našeg sindikata, potražili smo način da se naši članovi malo opuste u ljetnim mjesecima. I doista, njih četiri stotine je bilo na organiziranom odmoru u hotelu "Medena" od četvrtka navečer do nedjelje - kaže nam Jagić.

Dodaje kako su bili raspoređeni na hotel i okolne apartmane.

- Dakle, umjesto da se ova naša akcija pohvali, jer smo u sezoni kada baš nema turista omogućili hotelijeru da nešto zaradi, a on nama da se naši članovi uz pristupačnu cijenu kvalitetno odmore, nas se proziva za nešto što nema veze sa zdravom pameću - napominje Jagić.

Tvrdi kako se svakom članu nakon dolaska u hotel mjerila temperatura, a tu su bili prisutni i pripadnici lokalne Civilne zaštite koji su sve to nadgledali i nisu, veli, zamijetili ništa nepropisno.

- Svi su naši članovi imali zaštitne maske i držali se propisane udaljenosti te koristili dezinficijense pri ulasku u salu za ručavanje. U lift su ulazili pojedinačno, osim ako nisu članovi iste obitelji. Nakon povratka u svoje gradove nitko od naših članova koji su bili u "Medenoj" nije se potužio da ima ikakve simptome nalik na koronu, a kamoli koronu. Sada se raspredaju bezvezne priče, a nije se dogodilo ništa sporno. Posve je prihvatljivo da u hotelu boravi četiristo gostiju, ako hotel ima te kapacitete te ako se poštuju sve epidemiološke mjere - rekao je Jagić za Slobodnu Dalmaciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 23:34