BORSALINO

BANKROT LEGENDARNOG BRENDA Njihove proizvode nosili su Brando, Bogart, Alain Delon i desetine filmskih zvijezda, no već su godinama u problemima

 Alessandro Garofalo / REUTERS

Talijanski proizvođač legendarnog šešira Borsalino bankrotirao je a to je pokrenulo zabrinutost za budućnost tog 160 godina starog brenda.

Borsalinove šešire nosile su desetine filmskih zvijezda poput Alaina Delona, Roberta Redforda, Marlona Branda i Humphreya Bogarta.

Tvrtka je već nekoliko godina u financijskim problemima, a talijanski privredni sud odbacio je prijedlog dogovora s kreditorima Haeresa Equite, švicarskog poduzeća koje je preuzelo Borsalino.

Taj je prozivođač šešira zbog toga proglašen bankrotiranim. Haeres je najavio žalbu te je priopćio kako će se "Borsalinov rad nastaviti".

Maria Lennaco, predstavnica državnog sindikata Cgil, u utorak je za novine La Stampa rekla kako je "tvrtka zdrava" i da postoji potražnja za njezinim proizvodima.

Borsalino zapošljava 134 ljudi u predgrađu Allesandrie, oko 100 kilometara istočno od Torina. Osnovana je 1857. i do 1987. je bila u obiteljskom vlasništvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 23:04