KRALJIČINE STRASTI

Nakon što je morala odustati od šetnje pasa, kraljica Elizabeta II. dobila zabranu jahanja

Vratila se na posao u utorak, obavljajući virtualnu audijenciju iz dvorca Windsor, svoje prve službene angažmane u sedam dana
Elizabeta II. 
 Andrew Parsons/Pa Images/Profimedia

Kraljica Elizabeta II. koja je prošlog tjedna poslana na prisilni odmor od svojih kraljevskih obveza, sad više ne smije ni jahati svog konja, prenosi Daily Mail.

Uz šetnju svoja tri psa, jahanje joj je omiljeni hobi kojim se opušta tijekom dana.

Prema The Sunu, kraljica - koja je poznata po svojoj ljubavi prema jahanju te je strastvena obožavateljica utrka - nije bila na konju otkako je uzela ljetnu pauzu u Škotskoj.

"Kraljica obožava jahati i taj je ritual zavoljela još u mladosti. Bila je jako razočarana kad joj je još u rujnu rečeno da mora apstinirati od jahanja puna dva mjeseca", rekao je izvor s kraljevskog dvora.

No, kraljica je odbila odustati od svoje omiljene razonode, a prema kraljevskim izvorima, željna je vratiti se svojim omiljenim aktivnostima.

Još kao princeza, prije svoje krunidbe, a i tijekom svoje duge vladavine redovito se fotografirala s konjima koji su bili njeni vjerni ljubimci.

Kraljica se suočila s preliminarnim testovima u bolnici 20. listopada tijekom svog prvog noćenja u medicinskoj ustanovi nakon osam godina, a posljednjih je tjedana dvaput koristila štap za hodanje.

image
Kraljica Elizabeta II.
Pa/Pa Images/Profimedia

Vratila se na posao u utorak, obavljajući virtualnu audijenciju iz dvorca Windsor, svoje prve službene angažmane u sedam dana, nakon što su joj liječnici naredili odmor - a kasnije tog dana razgovarala je s ministrom financija Rishijem Sunakom.

Kraljica je u srijedu održala tjedni sastanak s premijerom dok nastavlja obavljati lagane dužnosti.

Kraljica i premijer Boris Johnson razgovarali su telefonom dan nakon što je kraljica objavila da neće putovati u Škotsku na UN-ovu konferenciju o klimatskim promjenama Cop26.

Ovo je prvi put da su dvije najvažnije figure u britanskoj prijestolnici vodile svoj tradicionalni razgovor u tri tjedna.

Nema detalja o tome da je premijer Johnson prošlog tjedna posjetio kraljicu kada joj je savjetovano da se odmori i otkaže dvodnevno putovanje u Sjevernu Irsku.

Premijer je prethodnog tjedna bio na odmoru, a posljednja službena zabilješka o telefonskom sastanku između njih dvoje bila je 6. listopada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 15:21