LOGAN PAUL

Njegovo energetsko piće obožavaju i klinci u RH, a sad odgovora na optužbe o štetnosti: ‘Imam poruku za roditelje‘

Odgovorio je na optužbe da energetsko piće, koje je izbacio na tržište, nije sigurno za djecu.

Logan Paul

 Cindy Ord/Getty Images/Profimedia/Cindy Ord/getty Images/profimedia

Popularni influencer i poduzetnik Logan Paul konačno je odgovorio na optužbe da energetsko piće, koje je izbacio na tržište u suradnji s britanskom YouTube zvijezdom KSI-jem, nije sigurno za djecu.

Gostujući u ABC-jevoj emisiji ‘Dobro jutro Amerika‘ odbacio je optužbe da su djeca njegova ciljana publika.

- To su teške optužbe, ali želim odgovoriti na njih. Znate, naš je prioritet oglašavanje na društvenim mrežama. Dobra stvar kod društvenih mreža je da postoje podaci, zar ne? Postoji analitika. 90% moje publike je starije od 18 godina. Prema analitici Instagrama, 93% publike Prime je starije od 18, ustvrdio je Logan Paul.

Riječ je o piću Prime, koje se nudi u dvije varijante - Hydration, bez kofeina, te Energy s kofeinom. Obje verzije sadrže kokosovu vodu i elektrolite, ali Prime Energy sadrži 200 miligrama kofeina po limenci. U Hrvatskoj se pola litre pića Prime Hydration može nabaviti po prosječnoj cijeni od 9.99 eura. Limenka pića Prime Energy sadrži dvostruko više kofeina od primjerice Red Bulla. Ne preporučuje se konzumacija osobama mlađima od 18 godina.

U Sjedinjenim Državama vlada zabrinutost zbog izloženosti djece energetskim pićima.

Newyorški senator Chuck Schumer pozvao je američku Upravu za hranu i lijekove da istraži sadržaj kofeina u spomenutim pićima, ali i provjeri marketinške trikove kojima se pokušavaju privući najmlađi obožavatelji popularnog YouTubera.

Prema savjetima FDA, 400 mg kofeina, a to je između četiri i pet šalica kave dnevno, trebala bi biti maksimalna dnevna količina za zdravu odraslu osobu, ali čak i te brojke ne vrijede za svakoga.

Logan Paul je poručio roditeljima i djeci da ‘pametno biraju‘ što piju.

- Konzumacija kofeina se ne preporučuje osobama mlađima od 18 godina. To je standard u industriji i ne vrijedi samo za Prime. Ljudi bi trebali pametno odlučivati što unose u sebe, poručio je.

Piće Prime je izuzetno popularno i među mladima u Hrvatskoj. U osnovnim školama vlada prava pomama za ovim energetskim pićem koje dolazi iz SAD-a, pa se, kako je nedavno pisao RTL, gutljaj napitka prodaje za 50 centi.

Naša europarlamentarka Biljana Borzan nedavno je ponovno upozorila na štetnost energetskih pića za mlade i istaknula vladajući trend sve veće konzumacije kod djece u Hrvatskoj.

- Obilazila sam škole i držala predavanja o energetskim pićima, mnogi nastavnici su mi govorili o djeci koja s novcem koji dobiju od roditelja za marendu kupuju energetska pića i piju ih na prazan želudac. Roditelji ili to ne znaju ili nisu dovoljno educirani, ali da im kažete da daju djeci veliku šalicu turske kave zaslađenu s četiri žličice šećera, to sigurno ne bi učinili. Nažalost, upravo to dobivaju u energetskim pićima, objasnila je.

Izrazila je ljutnju jer Vlada već godinama ništa ne poduzima po pitanju zabrane energetskih pića za djecu u Hrvatskoj i podsjetila na slučaj iz 2021, kada je 13-godišnji dječak preminuo nakon konzumacije energetskog pića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 12:16