HOLIVUDSKA TRAGEDIJA

Obitelj ubijene snimateljice podigla privatnu tužbu protiv Aleca Baldwina, optužuju ga za nanošenje boli i nemar

Baldwina čeka i suđenje za kazneno djelo. Pred sudom SAD-a trebao bi se pojaviti 24. veljače

Alec Baldwin

 Mediapunch Inc/Alamy/Alamy/Profimedia

Aleca Baldwina čeka nova tužba, i to od rodbine snimateljice Halyne Hutchins, koja je ubijena kada je glumac iz pištolja, s kojim je vježbao tijekom snimanja u New Mexicu, neznajući ispalio pravi metak, javlja Sky News.

Obitelj snimateljice, između ostaloga, holivudskog glumca optužuje za nanošenje emocionalne boli i nemar.

U tužbu je uključena i filmska produkcijska kuća Rust. Valja naglasiti kako je ovdje riječ o građanskoj parnici, tj, privatnoj tužbi, gdje optuženi ne može biti kažnjen zatvorom, već samo plaćanjem odštete.

Baldwina čeka i suđenje za kazneno djelo. Pred američkim sudom trebao bi se pojaviti 24. veljače. Kao i oružarka na setu, Hannah Gutierrez Reed, optužen je za ubojstvo iz nehaja. Prijeti im do pet godina zatvora.

Američka odvjetnica Gloria Allred, koja će zastupati rodbinu Halyne Hutchins, najavila je ovu novu tužbu na konferenciji za novinare u četvrtak.

"Jasno nam je da su životi svih mojih klijenata narušeni i da neće moći živjeti na isti način kao što su živjeli dok je njihova dragocjena Halyna bila živa. Halyna je bila svjetlo u njihovim životima", kazala je Allred.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:31