RACIJE U FRANCUSKOJ

OSUJEĆEN NOVI TERORISTIČKI UDAR NA PARIZ? Policija u munjevitoj akciji pohapsila radikale u stanu punom oružja

 Reuters

Francuska policija uhitila je četiri osobe za koje sumnjaju da su planirali izvršiti teroristički napad u centru Pariza, pišu francuski mediji....

Trojica muškaraca i jedna žena još od ranije su poznati francuskim vlastima kao radikalni islamisti, piše TF1. Četvorka je uhićena u izrazito popularnom okrugu Seine-Saint-Denis. Francuzi su izvijestili da su među uhićenima braća Aytac i Ercan B. koji su turskog podrijetla. Međutim, fokus istražitelja je E. Youseff, islamist koji je jako dobro poznat francuskim vlastima. Prije dvije godine taj Francuz je već bio osuđen na pet godina zatvora, ali je pušten već u listopadu 2015. godine. Francuzi su ga uhitili u zračnoj luci u Saint-Etienne kada se namjeravao ukrcati na avion koji ga je trebao odvesti u Tursku. Naravno, sljedeća destinacija mu je trebala biti Sirija.

Nakon puštanja iz zatvora trebao je ostati u kućnom pritvoru, ali on je očito imao neke druge planove..

Francuski obavještajci danas su ustvrdili da je četvorka pripremala ozbiljan napad na glavni grad Francuske. Jedan od uhićenih bio je i član tima terorista koji je u studenom izveo masakr u Parizu.

Policija je u srijedu prijepodne u njihovom stanu pronašla oružje, razne elektronične naprave, USB stickove i sef.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 19:33