USPJEŠAN ZAHVAT

Prva dama Amerike provela je u bolnici sedam sati, operirala je rak kože

Pregledi su pokazali da su lezije na lijevom oku i prsima prve dame prsima najčešći oblik raka kože, karcinom bazalnih stanica

Joe Biden i Jill Biden 10. siječnja u Meksiku

 Nicolas Asfouri/Afp

Kirurzi su u srijedu uklonili kancerogenu leziju iznad desnog oka prve dame SAD-a Jill Biden, kao i još jednu kancerogenu leziju na prsima, priopćila je Bijela kuća. Treća lezija na na lijevom kapku je odstranjena i predana na laboratorijsku analizu, javlja Washington Post.

Dr. Kevin O‘Connor, predsjednikov liječnik, rekao je da su pregledi pokazali da su lezija na lijevom oku prve dame, kao i jedna novootkrivena na njezinim prsima rak kože, poznat kao karcinom bazalnih stanica. Lezija na njezinom desnom oku je "potpuno izrezana i poslana je na standardni mikroskopski pregled", kako bi se ustanovilo o čemu se radi.

Jill Biden i predsjednik Joe Biden, proveli su dan u Nacionalnom vojnom medicinskom centru Walter Reed u Bethesdi, Maryland, gdje je ona i podvrgnuta ambulantnom zahvatu poznatom kao Mohsova operacija za uklanjanje i ispitivanje lezija.

O‘Connor je rekao da prva dama sada "ima otekline na licu i modrice, ali je dobrog raspoloženja i osjeća se dobro". Očekuje se da će se vratiti u Bijelu kuću u srijedu navečer.

U travnju 2021. prva je dama imala medicinski zahvat koji je Bijela kuća opisala samo kao "standardan". Pojedinosti nisu navedene. Vratila se u Bijelu kuću nakon otprilike dva sata.

Biden je također završila u Walter Redd u srpnju 2021., nakon što je ozlijedila lijevo stopalo dok je šetala plažom na Havajima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:51