POGLEDAJTE SNIMKU

Ruski i ukrajinski vojnici se na razne bizarne načine bore s dronovima, no ovako nešto još nije viđeno

Ruski vojnik navodno je prošao samo s manjim ozljedama

Ruski vojnik dron uništio udarcem torbom

 Screenshot/X

Savjetnik ukrajinskog ministra unutarnji poslova, Anton Geraščenko, na X-u je objavio novu zanimljivu snimku s ukrajinskog bojišta.

Snimka, navodno, prikazuje ruskoj vojnika u borbi s ukrajinskim dronom. Kako se dron približavao vojniku, on je skinuo torbu s ramena i udarcem torbom uništio dron kamikazu, koji je ekspodirao, i pobjegao.

Ruski vojnik navodno je prošao samo s manjim ozljedama, kako navodi Geraščenko, no niti informacije niti snimka nisu neovisno provjereni.

Geraščenko također navodi da su ruski mediji jučer prenijeli snimku ruskog vojnika koji se lopatom bori s ukrajinskom dronom. Informacija o drugom ruskom vojniku koji se lopatom bori protiv drona pojavila se i u studenome prošle godine.

Inače, zabilježene su i druge situacije u kojima se vojnici na ukrajinskom frontu raznim sredstvima bore s nasrtljivim i smrtonosnim bespilotnim letjelicama.

Tako je u veljači snimljen ruski vojnik koji pri ruci nije imao drugo sredstvo borbe nego se dronu suprotstavio bocom s vodom.

"Ove video snimke izgledaju smiješno, a ipak, moramo imati na umu da je Rusija odavno postavila gospodarstvo na ratne temelje, pokrenula vojno-industrijski kompleks do maksimuma i spremna je boriti se dugi niz godina. Imaju goleme ljudske resurse, zavarane propagandom", komentirao je Geraščenko.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 19:58